Κόσμος

“Αστακός” η Ρώμη για την «Οδό του Μαρτυρίου»! Οικογένεια από τη Συρία θα μεταφέρει τον σταυρό στο Κολοσσαίο

Μια οικογένεια από τη Συρία επελέγη για να μεταφέρει απόψε (30.03.2018), Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, τον Σταυρό του Ιησού στο Κολοσσαίο, στο πλαίσιο της παραδοσιακής πομπής της «Οδού του Μαρτυρίου», στο κέντρο της Ρώμης, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Στην τελετή, που είναι αφιερωμένη στα Πάθη του Ιησού, θα χοροστατήσει ο πάπας Φραγκίσκος, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

Αφού ο υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι επιβεβαίωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το επίπεδο συναγερμού για την απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης είναι αυξημένο στην Ιταλία, περίπου 10.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στο σύνολο της Ρώμης, ιδίως στις τελετές όπου θα χοροστατήσει ο ποντίφικας κατά το Πάσχα των Καθολικών, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρχές ιδίως απόψε για τη διαδρομή της «Οδού του Μαρτυρίου» όπου πραγματοποιούνται δεκατέσσερις ενδιάμεσες στάσεις, όσες έκανε ο Ιησούς καθοδόν για τον Γολγοθά, προς τη Σταύρωσή του, όπως επίσης για τη λειτουργία του Πάσχα την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, δύο εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των οποίων προβλέπεται να εγκατασταθούν ανιχνευτές μετάλλων και να διεξαχθούν σωματικοί έλεγχοι, με στόχο την προστασία των πιστών.

Επιπλέον, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου θα επωφεληθούν από ένα πυκνό δίκτυο καμερών ασφαλείας.

Ένα ζευγάρι Σύρων και τα τρία τους παιδιά θα μεταφέρουν, μεταξύ άλλων, τον Σταυρό κατά τη διάρκεια της πομπής προς το Κολοσσαίο.

Τα κείμενα τα οποία θα αναγνωσθούν κατά τη διάρκεια της τελετής έγραψαν φέτος 15 νέοι και νέες, ηλικίας 16-27 ετών, μια απόφαση που υπενθυμίζει ότι ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θέλει να αφιερώσει αυτήν τη χρονιά στη νέα γενιά.

Η πομπή της «Οδού του Μαρτυρίου» θα ξεκινήσει στις 22.15 ώρα Ελλάδας.

Η εβδομάδα αυτή σημαδεύτηκε στην Ιταλία από μια σειρά συλλήψεων προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού