Πολύς λόγος έγινε την περασμένη Παρασκευή, καθώς δεν ήταν μόνο… Παρασκευή και 13, αλλά ήταν και “μέσα” στο -όχι και τόσο καλό από όλες τις απόψεις- 2020. Πλέον, μαθαίνουμε ότι εκείνη την ημέρα ένας αστεροειδής πέρασε “μια ανάσα” από την Γη!
Το πιο… ανησυχητικό; Έγινε αντιληπτό 15 ώρες μετά! Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, ο αστεροειδής είχε το μέγεθος ενός βρετανικού λεωφορείου και βρέθηκε στο πιο κοντινό σημείο από τον πλανήτη μας που έχει καταγραφεί ποτέ!
Πιο συγκεκριμένα, “πέρασε” μόλις 386 χιλιόμετρα από τη Γη, δηλαδή περίπου την απόσταση που χωρίζει την Αθήνα από τη Ελασσόνα!
Γιατί δεν θα κινδυνεύαμε ακόμη κι αν… πλησίαζε ο συγκεκριμένος αστεροειδής
Ο αστεροειδής ονομάστηκε “2020 VT4” και η πορεία του “καταγράφηκε” 15 ώρες αφότου πλησίασε τον πλανήτη μας, από το σύστημα αστεροειδών στην Χαβάη.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν πλησίαζε περισσότερο στην Γη, θα είχε “καεί” στην ατμόσφαιρα περίπου πάνω από τον Νότιο Ειρηνικό
Οι ειδικοί, πάντως, λένε πως ένας αστεροειδής θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 25 μέτρα πλάτος ώστε να καταφέρει να φτάσει στην επιφάνεια της Γης, με τον “2020 VT4” που μας… επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες να έχει πλάτος 5 έως 10 μέτρα με βάση την “αντανάκλασή” του.
Για να έχει παγκόσμιας κλίμακας συνέπειες, ένας αστεροειδής θα πρέπει να είναι… πάνω από χιλιόμετρο και για να γίνει πιο αντιληπτό αυτό, αρκεί να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αστεροειδής που προκάλεσε τον αφανισμό των δεινοσαύρων 66.000.000 χρόνια πριν, είχε έκταση περίπου 12 χιλιόμετρα!