Κόσμος

Ασύλληπτη τραγωδία με 45 νεκρούς από ποδοπάτημα σε στάδιο της Τανζανίας

Οι 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος σε ένα στάδιο της Τανζανίας, όπου μαζεύτηκε κόσμος για να τιμήσει τον εκλιπόντα πρόεδρο Τζον Μαγκουφούλι.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία, ο απολογισμός είναι πολύ υψηλότερος από τους πέντε νεκρούς που είχαν ανακοινώσει οι αρχές μετά την τραγωδία, στις 21 Μαρτίου.

Η αστυνομία στην πόλη Νταρ ες Σαλάμ, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, απέδωσαν ορισμένους από τους θανάτους σε ασφυξία, λόγω του συνωστισμού.

«Είναι αλήθεια ότι 45 άνθρωποι πέθαναν καθώς ποδοπατήθηκαν και από ασφυξία», είπε στο Ρόιτερς, ο Λάζαρο Μαμποσάσα, ο διοικητής της αστυνομίας του Νταρ ες Σαλάμ.

Άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο ίδιος.

Μέσα ενημέρωσης της Τανζανίας μετέδωσαν πως ο πανικός προκλήθηκε όταν πλήθος επιχείρησε να εισέλθει παρανόμως στο στάδιο, μέσω ανεπίσημων εισόδων.

Αρχικά, η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως πέντε άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ αυτών μια μητέρα και τα δύο παιδιά της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ