Σάββατο, 19 Οκτ.
17oC Αθήνα

«Ατρόμητος» ο πρόεδρος του Μεξικού, θα κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca

«Ατρόμητος» ο πρόεδρος του Μεξικού, θα κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca

Μπορεί παγκοσμίως να υπάρχει αναβρασμός για το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά ο πρόεδρος του Μεξικού δηλώνει… ατρόμητος. Και είναι από εκείνους που πιστεύουν πως τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους.

Έτσι, για να στείλει κι ένα μήνυμα στους πολίτες να μη φοβούνται, ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωσε ότι θα κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Την ώρα που χώρες όπως η Ιταλία και η Βρετανία περιορίζουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε συγκεκριμένες ηλικίες, ο 67χρονος Ομπραδόρ τόνισε πως θα εμβολιαστεί γιατί τα οφέλη ξεπερνούν κατά πολύ τον δυνητικό κίνδυνο του εμβολίου.

Το Μεξικό έχει βασίσει την εκστρατεία του εμβολιασμού στο AstraZeneca, εμβόλιο χαμηλού κόστους.

Ο μεξικανός πρόεδρος έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, πάντως παρουσίασε ήπια συμπτώματα της COVID-19.

Επιστήμονες, εποπτικοί φορείς και κυβερνήσεις εφιστούν την προσοχή λόγω της σύνδεσης του προϊόντος της AstraZeneca με –συγκριτικά σπάνιες– περιπτώσεις εκδήλωσης θρομβώσεων.

Click4more Βραζιλία: Δεν το χωρά ανθρώπινος νους! 4.249 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

«Ο κίνδυνος είναι ελάχιστος σε σύγκριση με το όφελος», επιχειρηματολόγησε ο Λόπες Ομπραδόρ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου, απηχώντας την άποψη της βρετανικής κυβέρνησης, που διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού, αλλά συνέστησε να μη χρησιμοποιείται σε ενηλίκους κάτω των 30 ετών.

Ο μεξικανικός οργανισμός φαρμάκων ανέφερε πως μελετά τις πληροφορίες για τις παρενέργειες του προϊόντος της AstraZeneca αλλά προς το παρόν δεν σκοπεύει να συστήσει να περιοριστεί η χρήση του σε κάποιο συγκεκριμένο ηλικιακό φάσμα.

Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ περιμένει να εμβολιαστεί μέσα στις επόμενες δύο ως τρεις εβδομάδες.

Το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, με σχεδόν 206.000 νεκρούς επί συνόλου κάπου 2,3 εκατ. μολύνσεων. Το υπουργείο Υγείας δεν κρύβει πως θεωρεί ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμη πιο βαρύς· με βάση τα δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε στα τέλη του Μαρτίου, τα θύματα μάλλον έχουν ξεπεράσει ήδη τα 300.000.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις