Σάββατο, 17 Αυγ.
29oC Αθήνα

«Άβυσσο» θυμίζει πλέον το χάσμα ανάμεσα στον βασιλιά Κάρολο της Βρετανίας, τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ

«Άβυσσο» θυμίζει πλέον το χάσμα ανάμεσα στον βασιλιά Κάρολο της Βρετανίας, τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ

Δεν ξέρουμε αν ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας έχει ακούσει ποτέ την παροιμία «κάνε παιδί να δεις καλό» αλλά θεωρεί ότι… καλό δεν πρόκειται να δει από τον γιο του, πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ και το χάσμα ανάμεσά τους θυμίζει άβυσσο. Ο Βρετανός μονάρχης δεν θέλει ούτε καν να βλέπει τον δευτερότοκο γιο του και τη γυναίκα και το έδειξε αυτό περίτρανα αυτά τα Χριστούγεννα.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν κάλεσε τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα στη Βρετανία. Ο μονάρχης της Βρετανίας παρέθεσε το πρώτο του χριστουγεννιάτικο γεύμα ως βασιλιάς στο παλάτι του Σάντρινγχαμ. Καλεσμένοι ήταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ανάμεσα στους καλεσμένους, όμως, δεν ήταν ούτε ο πρίγκιπας Χάρι, ούτε η γυναίκα του Μέγκαν Μαρκλ.

Ο άλλος γιος του Καρόλου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Ουίλιαμ, η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους ήταν φυσικά εκεί και φάνηκε ότι αυτός είναι το… αγαπημένο παιδί του Βρετανού μονάρχη.

Δεν ήταν καλεσμένος ο αδελφός του

Στο γεύμα ο βασιλιάς Κάρολος δεν κάλεσε άλλον ένα πολύ κοντινό συγγενή του. Το ίδιο του το… αίμα. Ο λόγος για το άλλο…. μαύρο πρόβατο της βασιλικής οικογένειας, τον πρίγκιπας Άντριου.

Αυτό όμως,ήταν λογικό. Ο αδελφός του Καρόλου, ενεπλάκη στο σκάνδαλο σεξουαλικών εγκλημάτων του… Αμερικανού Τζέφρι Επστάιν και κατηγορήθηκε μάλιστα από μια γυναίκα ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Το σκάνδαλο ανάγκασε τον Άντριου να παραιτηθεί από τον δημόσιο βίο στις 20 Νοεμβρίου του 2019. Στις 13 Ιανουαρίου του 2022 το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι αφαιρούνται από τον Δούκα οι στρατιωτικές του τιμές και οι βασιλικές του διακρίσεις.

Ούτε κουβέντα δεν κάνει για το ζευγάρι

Αυτό που σχολιάστηκε όμως, στη Βρετανία δεν είναι η σχέση του Καρόλου με τον πρίγκιπα Άντριου, αλλά η σχέση του με τον πρίγκιπα Χάρι. Πέρα από την… πόρτα που έριξε ο Κάρολος στον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, ο Βρετανός μονάρχης δεν είπε ούτε κουβέντα στο χριστουγεννιάτικο διάγγελμά του για τον γιο του και τη νύφη του και έδειξε ξανά ότι τους έχει σε… μαύρη λίστα.

Οι σχέσεις του χάλασαν φυσικά όταν ο Χάρι αποφάσισε να παντρευτεί την Μέγκαν, την οποία το παλάτι δεν… ήθελε να βλέπει, ενώ η μετακόμιση του ζεύγους στις ΗΠΑ και η απόφαση του Χάρι να κόψει κάθε δεσμό με τον βρετανικό θρόνο έσπασε οριστικά το γυαλί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις