Κυριακή, 29 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Αίγυπτο

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Αίγυπτο

Τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Αίγυπτο, από τότε που έφτασε ο ιός στη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας στην Αίγυπτο ανακοίνωσε σήμερα 358 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον ιό σε 5.985.

Παράλληλα, με 14 νέους θανάτους από επιπλοκές του κορονοϊού, τα συνολικά θύματα στην Αίγυπτο έφτασαν τα 406 άτομα.

Μέχρι σήμερα, 1.460 άτομα έχουν αναρρώσει πλήρως, ενώ 1.875 άτομα παρουσιάζονται πλέον αρνητικοί στον ιό Covid-19.

Στο μεταξύ μήνυμα συμπαράστασης προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και τον αιγυπτιακό λαό απέστειλε σήμερα ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’, για την αιματηρή βομβιστική επίθεση στο Βόρειο Σινά, στις 30 Απριλίου.

«Η Αίγυπτος είναι ισχυρή με την ηγεσία της, τον στρατό και τον λαό της και θα συνεχίσει να διατηρεί και να υπηρετεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε όλη την περιοχή. Η τρομοκρατία δεν θα μπορέσει να πετύχει τους σκοπούς της», τόνισε ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου από την Αλεξάνδρεια.

«Ανυψώνουμε τις προσευχές μας προς τον Θεό για εκείνους τους στρατιωτικούς που έγιναν μάρτυρες για την πατρίδα τους, στην περιοχή Μπιρ Αλ Αμπίντ, στο Βόρειο Σινά, εκεί όπου δέχτηκαν την ύπουλη τρομοκρατική επιχείρηση», κατέληξε ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, μεταφέροντας τα πιο θερμά συλλυπητήριά του προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι, τις οικογένειες των θυμάτων και τον αιγυπτιακό λαό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις