Site icon NewsIT

Αυξήθηκε ο τουρισμός στη Σλοβενία

18.08.2014 | 21:46
Αυξήθηκε ο τουρισμός στη Σλοβενία

Αύξηση 3% το πρώτο επτάμηνο του 2014, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου κατέγραψε ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στη Λιουμπλιάνα , εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ενθαρρυντική από τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού.

Από τον τουριστικό οργανισμό Turizem Ljubljana εκτιμάται ότι, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων θα μπορούσε να “αγγίξει” το ένα εκατομμύριο.

Σύμφωνα, με το Τουριστικό Κέντρο Πληροφοριών, τον Ιούνιο, η Λιουμπλιάνα κατέγραψε 91.572 διανυκτερεύσεις (-3% έναντι του Ιουνίου του 2013). Ωστόσο, τον Ιούλιο, οι διανυκτερεύσεις παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και διαμορφώθηκαν στις 130.585.

Με βάση τις τρέχουσες τάσεις, οι τουριστικοί φορείς εκτιμούν ότι, η Λιουμπλιάνα θα παραμείνει ελκυστικός προορισμός για ξένους επισκέπτες. Μάλιστα, σημειώνουν ότι, ο τουριστικός οδηγός Lonely Planet, πρόσφατα, συμπεριέλαβε τη Λιουμπλιάνα ανάμεσα στους κορυφαίους δέκα προορισμούς στην Ευρώπη για το 2014.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών στη Λιουμπλάνα προέρχεται από τη Γερμανία και ακολουθούν η Σερβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κροατία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ρωσία. Οι ξένοι επισκέπτες μένουν στη Λιουμπλιάνα περίπου δύο μέρες έκαστος.

Διαβάστε

Συνεχίζουν και “ψηφίζουν” Ελλάδα οι Αυστριακοί

Χωρίς σταματημό τα “λουκέτα” στο Ηράκλειο – Μόνη εξαίρεση ο τουρισμός

Αμερικάνικα δημοσιεύματα: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός διακοπών

Στο -50% και πάνω ο εσωτερικός τουρισμός – Τι λέει η υπουργός Τουρισμού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version