Κόσμος

Αυστραλία: Αίσιο τέλος για οικογένεια ομογενών – Εγκλωβίστηκαν στην έρημο Σίμπσον για μέρες

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας οικογένειας ομογενών στην έρημο Σίμπσον στα νότια της Αυστραλίας, αφού εγκλωβίστηκαν την περασμένη εβδομάδα με το όχημά τους στις λάσπες, λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Η επιχείρηση διάσωσης της οικογένειας ομογενών στην Αυστραλία έγινε από αέρος και συγκεκριμένα με τη συνδρομή ελικοπτέρου, το οποίο απογειώθηκε στις 10:00 το πρωί (02:30 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας), αφού το έδαφος δεν επέτρεπε την πρόσβαση επίγειων μέσων στο σημείο.

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, οι γονείς Orios (Ori) και Lindsey Zavros, με τα δύο μικρά παιδιά τους, Zane και Zoe, είναι καλά στην υγεία τους, αφού οι Αρχές της Αυστραλίας τους παρείχαν προμήθειες για όσο καιρό είχαν κολλήσει στις λάσπες της ερήμου αλλά και ένα δορυφορικό τηλέφωνο για να επικοινωνούν μαζί τους.

Η οικογένεια βρισκόταν στην έρημο με ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα, το οποίο όμως έμεινε στις λάσπες που είχαν δημιουργηθεί μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή. Ωστόσο μετά το πέρας των βροχών, είχαν να αντιμετωπίσουν και υψηλές θερμοκρασίες της τάξεως των 40 βαθμών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι… που πρόκειται εν τέλει να τους σώσουν», δήλωσε στο ABC η μητέρα του Ori Zavros, όταν έμαθε για την προσπάθεια διάσωσης.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου έκαναν Τούρκοι μετανάστες στο Βερολίνο
Στη Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων είναι απόγονοι των μεταναστών που έφτασαν στη χώρα για να εργαστούν τις δεκαετίες του '60 και του '70
Διαδήλωση Τούρκων μεταναστών στο Βερολίνο υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Θερμή υποδοχή του Έντι Ράμα στην Αθήνα - Τραγούδια, χοροί και μία «θάλασσα» από αλβανικές σημαίες
Στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μεγάλος αντίπαλος του Έντι Ράμα θα είναι ο Σαλί Μπερίσα, Πρόεδρος της Αλβανίας από το 1992 έως το 1997 και Πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2013
Κατάμεστος ο χώρος στον «Ελληνικό Κόσμο» στην Πειραιώς από Αλβανούς πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν την προεκλογική ομιλία του Έντι Ράμα την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025