Κόσμος

Αυστραλία: Αποζημίωση-μαμούθ από την Google για βίντεο στο YouTube σε πρώην πολιτικό

Δικαστήριο της Αυστραλίας επιδίκασε μια ιδιαίτερα παχυλή αποζημίωση σε πρώην πολιτικό για δυσφημιστικό βίντεο στο Youtube.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο στην Αυστραλία διέταξε την Google να πληρώσει 515.000 δολάρια (480.000 χιλιάδες ευρώ) σε ένα υψηλόβαθμο μέλος του κοινοβουλίου, αφού εντόπισε ότι “η αδίστακτη, ρατσιστική, προσβλητική και δυσφημιστική εκστρατεία” ενός σχολιαστή στο YouTube τον οδήγησε στη μόνιμη παραίτησή του από την πολιτική.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας βρήκε ότι η Google, που είναι ιδιοκτησίας της Alphabet Inc και ελέγχει και το περιεχόμενο του YouTube, κέρδισε χιλιάδες δολάρια από την ανάρτηση δύο βίντεο που στρέφονταν κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας που είναι η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας. Τα βίντεο είχαν περίπου 800.000 θεάσεις από την ανάρτησή τους στα τέλη του 2020.

Τα βίντεο του πολιτικού σχολιαστή Τζόρνταν Σανκς αμφισβητούσαν την πολιτική ακεραιότητα του Τζον Μπαριλάρο, χαρακτηρίζοντάς τον “διεφθαρμένο” χωρίς την παράθεση αποδείξεων, ενώ τον αποκαλούσαν ρατσιστή “προσφεύγοντας σε τίποτα λιγότερο από έναν διχαστικό λόγο,” όπως δήλωσε στο δικαστήριο ο δικαστής Στιβ Ρέιρς.

Όταν ο Μπαριλάρο εγκατέλειψε την πολιτική τον Οκτώβριο του 2021, το έπραξε επειδή “είχε πληγεί από την εκστρατεία της Google και του κυρίου Σανκς, που τον ώθησαν να εγκαταλείψει μόνιμα την πολιτική”, υποστήριξε ο Ρέιρς.

“Εντόπισα ότι η συμπεριφορά της Google σε αυτή τη διαδικασία ήταν ανάρμοστη και αδικαιολόγητη.”

Ένας εκπρόσωπος της Google δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει άμεσα τις εξελίξεις.

Ένας εκπρόσωπος του Σανκς που ήταν συγκατηγορούμενος με την Google, μέχρι την επίτευξη ενός συμβιβασμού μεταξύ του ιδίου και του Μπαριλάρο την προηγούμενη χρονιά, δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει άμεσα τις εξελίξεις.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με την στιγμή της σύλληψης 30χρονης καθηγήτριας για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 15χρονου μαθητή στις ΗΠΑ
Η 30χρονη εκπαιδευτικός ήταν προπονήτρια ποδοσφαίρου του 15χρονου και μέντοράς του, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Η 30χρονη καθηγήτρια που συνελήφθη
Υπάλληλος καθαριότητας στη Βραζιλία βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Βίντεο με τη συγκινητική στιγμή
«Θα κάνω αίτηση να την υιοθετήσω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο άνδρας που βρήκε το νεογέννητο - «Χρειάζεται κάποιον να της δώσει αγάπη, λίγη στοργή»
Μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Βραζιλία
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον