Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Αυστραλία: Η στιγμή που διαδηλωτές κρεμούν στην οροφή της Βουλής πανό υπέρ της Παλαιστίνης

Αυστραλία: Η στιγμή που διαδηλωτές κρεμούν στην οροφή της Βουλής πανό υπέρ της Παλαιστίνης
ΦΩΤΟ Reuters

Διαδηλωτές ανέβηκαν στην οροφή του κτιρίου του κοινοβουλίου της Αυστραλίας στην πρωτεύουσα Καμπέρα και κρέμασαν πανό με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, όπως μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας συνδέσεις.

Ένα από τα πανό που κρέμασαν οι διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης στην οροφή της Βουλής της Αυστραλίας έγραφε «από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη».

Πλάνα έδειξαν τέσσερα άτομα ντυμένα με σκούρα ρούχα στην οροφή του κτιρίου του αυστραλιανού κοινοβουλίου στην Καμπέρα, να ξεδιπλώνουν μαύρα πανό.

Ένας ακτιβιστής πήρε ένα μεγάφωνο και κατηγόρησε το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν ξεχνούμε, δεν θα συγχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε», συμπλήρωσε.

Οι διαδηλωτές μάζεψαν τα πανό και απομακρύνθηκαν, συνοδεία αστυνομικών, περίπου μιάμιση ώρα αργότερα.

«Πρόκειται για σοβαρό περιστατικό παραβίασης των μέτρων ασφαλείας του κοινοβουλίου», κατήγγειλε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο γερουσιαστής Τζέιμς Πάτερσον του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου Κόμματος της Αυστραλίας.

Υπενθύμισε πως έγιναν δαπανηρές μετατροπές στο κτίριο προκειμένου να αποτρέπονται τέτοιες εισβολές. «Απαιτείται η διεξαγωγή έρευνας», υπογράμμισε.

Δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕφωτογραφίες: Reuters

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις