Site icon NewsIT

Αυστραλία: Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη δίχρονη κόρη της επειδή δεν σκούπιζε καλά – Η μητέρα της καταδικάστηκε 37χρόνια μετά

21.08.2024 | 18:46
Αυστραλία: Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη δίχρονη κόρη της επειδή δεν σκούπιζε καλά – Η μητέρα της καταδικάστηκε 37χρόνια μετά

Σε εννέα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε μέλος αίρεσης στην Αυστραλία που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη δίχρονη κόρη της επειδή δεν έκανε σωστά τις δουλειές του σπιτιού.

Η Tillie Craig, το άτυχο κορίτσι που ξυλοκοπήθηκε, εξαφανίστηκε από το αγρόκτημα αίρεσης στην Αυστραλία το 1987, με αποτέλεσμα ο πατέρας της να ξεκινήσει μια δεκαετή αγωνιώδη αναζήτηση καθώς του είχαν πει ότι είχε υιοθετηθεί.

Στην πραγματικότητα, γράφει το BBC, η Tillie είχε δολοφονηθεί  με έναν πλαστικό σωλήνα από την ίδια της τη μητέρα. Μετά την αποτρόπαια πράξη, ο αρχηγός της σέκτας έβαλε φωτιά στη σορό του άτυχου κοριτσιού με τη στάχτη να διασκορπίζεται στο κοινόβιο, στην περιφερειακή Νέα Νότια Ουαλία (NSW).

Η 62χρονη Έλεν Ρέιτσελ Κρεγκ, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της κόρης της το 2022, μετά από πληροφορία που έφτασε στην αστυνομία.

Αργότερα δήλωσε ένοχη για τη κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Κατά την καταδίκη της Craig σήμερα Τετάρτη (21.08.2024), η δικαστής Natalie Adams δέχτηκε ότι η Craig δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην Tillie, αλλά ανέφερε ότι το να αποκαλέσει τον θάνατό της τραγωδία θα ήταν «μεγάλη υποτίμηση».

«Πέθανε από τα χέρια κάποιου που ο ρόλος του ήταν να την προστατεύει», δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της NSW.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, τα παιδιά στο κοινόβιο έπρεπε να κάνουν δουλειές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, και συχνά τα χτυπούσαν με ένα κομμάτι μαύρου σωλήνα.

Στις 7 Ιουλίου του 1987, η Tillie είχε μόλις σκουπίσει όταν η μητέρα της – «δυσαρεστημένη» με την ποιότητα της εργασίας- τη χτύπησε μέχρι θανάτου.

Η Craig, η οποία ήταν 25 ετών τότε, έφερε αργότερα την κόρη της μέσα και είπε: «Σταμάτησε να αναπνέει, ω, όχι, όχι, έφυγε».

Το δικαστήριο άκουσε ότι ξάπλωσε την Tillie σε μια μπανιέρα και περίμενε να επιστρέψει ο αρχηγός της αίρεσης – γνωστός ως Alexander Wilon ή «Papa» -, οπότε και προσευχήθηκε για την ανάσταση του κοριτσιού.

Ο Wilon κατηγορείται στη συνέχεια ότι αποτέφρωσε την Tillie πριν σκορπίσει τις στάχτες της και απαγόρευσε στα μέλη της αίρεσης να μιλήσουν για το τι συνέβη.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνέργεια σε φόνο – και αργότερα για σεξουαλική επίθεση – αλλά δε δίναται να δικαστεί εξαιτίας της σοβαρής κατάστασής του.

Η Craig αποβλήθηκε από τη σέκτα τον Νοέμβριο του 1987 και ταξίδεψε στην πατρίδα της, τη Νέα Ζηλανδία, όπου ζούσε με διάφορα ονόματα μέχρι τη σύλληψη και έκδοσή της το 2021.

Σε μία επιστολή που διαβάστηκε στο δικαστήριο, η Craig ζήτησε συγγνώμη για το έγκλημά της, υποστηρίζοντας ότι «κάτι της συνέβη» ως μητέρα στη φάρμα.

«Οι πράξεις μου ήταν φρικτές, τρομερές, φρικιαστικές».

«Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου για ό,τι έκανα», έγραψε, προσθέτοντας ότι ήθελε «δικαιοσύνη» για την κόρη της και ότι «συμβιβάστηκε» με τη φυλάκισή της.

Ο πατέρας της Tillie, ο Gerard Stanhope – ο οποίος επισκέφθηκε την αίρεση αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της απελπισμένης αναζήτησης της κόρης του – δεν γνώριζε ότι είχε πεθάνει μέχρι που συνελήφθη η πρώην σύντροφός του.

«Πέρασα χρόνια… ξυπνώντας κάθε μέρα με την ελπίδα στην καρδιά μου ότι θα την έβρισκα και πέφτοντας για ύπνο συντετριμμένος που δεν μπόρεσα να το κάνω», δήλωσε ο Stanhope στο δικαστήριο.

«Δεν έμαθα παρά μόνο 30 και πλέον χρόνια αργότερα ότι η κόρη μου είχε ήδη φύγει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version