Site icon NewsIT

Αυστραλία: Παρουσιαστής δελτίου καιρού έπαθε κρίση πανικού on air – «Συγγνώμη αν σας τρόμαξα»

14.08.2024 | 16:22
Αυστραλία: Παρουσιαστής δελτίου καιρού έπαθε κρίση πανικού on air – «Συγγνώμη αν σας τρόμαξα»

Ο Nate Byrne, παρουσιαστής δελτίου καιρού σε τηλεοπτικό σταθμό στην Αυστραλία, υπέστη πρόσφατα κρίση πανικού στον «αέρα» και αναγκάστηκε να διακόψει την πρωινή εκπομπή.

Ο παρουσιαστής του ABC News Breakfast στην Αυστραλία, σταμάτησε ξαφνικά την ενημέρωση του κοινού και απευθυνόμενος στους συναδέλφους του Lisa Millar και Michael Rowland, τους είπε πως πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα όταν ένιωσε, την Τρίτη (13.08.2024), πως πλησίαζε μια κρίση πανικού.

«Πρέπει να σταματήσω για ένα λεπτό», είπε ο Byrne. «Κάποιοι από εσάς ίσως γνωρίζετε ότι κατά καιρούς επηρεάζομαι από κάποιες κρίσεις πανικού, και στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Η Millar, πήρε αμέσως τη σκυτάλη της εκπομπής, με τον παρουσιαστή να επιστρέφει λίγο αργότερα και να ζητά συγγνώμη από όσους είχαν θορυβηθεί από την ξαφνική αποχώρησή του. «Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που με βοηθήσατε. Συγγνώμη αν τρόμαξα κάποιον» είπε.

Ο έτερος συμπαρουσιαστής, ο Michael Rowland, απάντησε αστειευόμενος ότι αγχώθηκε αναρωτώμενος αν θα έπρεπε να μπει στη θέση του συναδέλφου του και να παρουσιάσει τον καιρό. Αργότερα μοιράστηκε ένα βίντεο από το περιστατικό, λέγοντας στο κοινό ότι ο Byrne ήταν εντάξει.

«Όταν έφτασα στον τοίχο, συνειδητοποίησα ότι ήμουν απλά πολύ λίγο λαχανιασμένος. Και ξέρω ότι η συγκεκριμένη θέση μπροστά στον τοίχο είναι για μένα έναυσμα για κρίσεις πανικού. Και ξεκίνησε, πυροδότησε μία», δήλωσε ο Byrne στο BBC.

«Είναι μια φυσιολογική αντίδραση. Το σώμα μου αρχίζει να μυρμηγκιάζει, αρχίζω να ιδρώνω. Όλα στο σώμα μου φωνάζουν, ‘Τρέξε, φύγε, φύγε’. Ήξερα ότι έπρεπε να επιστρέψω στους οικοδεσπότες μου και μπορούσα να δω με την άκρη του ματιού μου ότι έκαναν μια κίνηση στο στούντιο. Έπρεπε κατά κάποιο τρόπο να συνεχίσω ενώ είχα πάθει κρίση πανικού.

«Και το μόνο πράγμα που μπορούσα να σκεφτώ για να συνεχίσω ήταν: “Έι, έχω κρίση πανικού”».

Ο Millar πήρε τη σκυτάλη από τον Byrne και ανέφερε ένα άρθρο που είχε γράψει το 2022 σχετικά με την πρώτη του κρίση πανικού και πώς αυτή άλλαξε τις απόψεις του για την ψυχική υγεία.

«Καθώς στεκόμουν εκεί κάτω από τα φώτα του στούντιο, μιλώντας με ανθρώπους που έπιναν τον πρωινό τους καφέ, η καρδιά μου έτρεχε, έπαιρνα ανάσα και ο ιδρώτας έτρεχε από κάθε πόρο καθώς το μυαλό μου φώναζε “ΤΡΕΞΕ!”», είχε γράψει.

Ο Millar δήλωσε ότι ήταν «φανταστικό που ήταν τόσο ανοιχτός και διαφανής γι’ αυτό».

Η ανταπόκριση στο κομμάτι του, είπε ο Byrne, ήταν απολύτως θετική, γράφει ο Independent.

«Πολλοί άνθρωποι ήρθαν αφότου μίλησα για πρώτη φορά δημόσια γι’ αυτό και μου είπαν ότι δεν ήξεραν ότι αυτό που έπαθαν ήταν κρίση πανικού. Δεν γνώριζαν ότι και άλλοι άνθρωποι είχαν κρίσεις πανικού. Συμβαίνει και υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε.

«Το θέμα είναι ότι αν αναγνωρίσετε ότι έχετε κρίση πανικού ή ότι έχετε κάποιο πρόβλημα άγχους, είναι καλύτερο να πάτε να δείτε έναν γιατρό. Το να μιλήσετε σε κάποιον είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε».

Οι χρήστες των social media απάντησαν με εκτίμηση για τον τρόπο με τον οποίο όλοι στο στούντιο χειρίστηκαν το περιστατικό.

«Μπράβο στον Nate και την ομάδα που το αντιμετώπισαν τόσο καλά. Είμαστε όλοι άνθρωποι και πολλοί από εμάς έχουν βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις», ανέφερε ένας σχολιαστής στο Instagram.

«Αυτό είναι φοβερό. Οι κρίσεις πανικού δεν είναι. Μπράβο στον Nate και σε όλη την ομάδα», έγραψε ο μουσικός Paul Dempsey.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version