Κόσμος

Αυστραλία: Πλησιάζει ο Άλφρεντ, ο κυκλώνας «τέρας» – Σε κόκκινο συναγερμό πολλές περιοχές

Ο κυκλώνας θα φέρει καταστροφικές ριπές ανέμου, καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις που αναμένεται να επηρεάσουν μια μεγάλη ζώνη εκατοντάδων χιλιομέτρων

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Αυστραλία, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στη χώρα ο τροπικός κυκλώνας «Άλφρεντ».

Τα τελευταία στοιχεία των αρχών της Αυστραλίας για τον Αλφρεντ, έναν κυκλώνα – τέρας όπως τον χαρακτηρίζουν, αναφέρουν ότι θα χτυπήσει τη χώρα το βράδυ της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής.

Ο κυκλώνας πρόκειται να πλήξει με ασυνήθιστα ιδιαίτερη σφοδρότητα τις παραλιακές περιοχές δύο Πολιτειών από την πλευρά των Ανατολικών ακτών, στα νότια – νοτιοανατολικά του Κουίνσλαντ και στα βορειοανατολικά της Νέας Νότιας Ουαλίας σε μια ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στις πρωτεύουσες Μπρισμπέιν και Σίδνεϊ, με την πρώτη να απειλείται απευθείας.

Ο κυκλώνας θα φέρει καταστροφικές ριπές ανέμου, καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις που αναμένεται να επηρεάσουν μια μεγάλη ζώνη εκατοντάδων χιλιομέτρων που εκτείνεται στο Κουίνσλαντ και τη ΝΝΟ.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο κυκλώνας να φτάσει σε κατηγορία 3, κάτι που θα τον καθιστούσε σοβαρό τροπικό κυκλώνα.

Οι αρχές έχουν πάρει μέτρα προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα κάνοντας έκκληση στους κατοίκους των παραθαλάσσιων αλλά και με χαμηλό υψόμετρο περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προς ασφαλέστερα σημεία ή να καταφύγουν στα Κέντρα Εκτάκτου Ανάγκης που ήδη λειτουργούν περιμετρικά της απειλούμενης ζώνης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο κυκλώνας απειλεί δυνητικά περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους ενώ η ίδια η πόλη του Μπρίσμπεϊν αναμένεται να χτυπηθεί απευθείας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όλες οι εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν πως θα πλήξει την περιοχή ένας από τους απειλητικότερους κυκλώνες στη σύγχρονη ιστορία της Αυστραλίας.

 

Στις περιοχές που αναμένεται να χτυπήσει ο κυκλώνας βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές και σωστικά συνεργεία με πλήθος τεχνικών μέσων και με σημαντικό αριθμό ελικοπτέρων.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ