Κόσμος

Αυστραλία: Πύθωνας επιτέθηκε σε 5χρονο και το έσυρε σε πισίνα – Πώς σώθηκε

Ένας πύθωνας με μήκος περίπου όσο ένα μικρό αυτοκίνητο επιτέθηκε σε ένα 5χρονο αγοράκι και αφού το δάγκωσε, τυλίχθηκε γύρω από το πόδι του και το έσυρε μέσα στην πισίνα του σπιτιού στην Αυστραλία

Ο πατέρας του 5χρονου αγοριού περιέγραψε την περιπέτειά του παιδιού με τον πύθωνα στην αυλή του σπιτιού τους σε τουριστικό θέρετρο της Αυστραλίας.

Ο μικρός Μπο έπαιζε δίπλα σε πισίνα στο Μπάιρον Μπέι, στην ανατολική Αυστραλία, όταν πύθωνας μήκους τριών μέτρων του επιτέθηκε από τα διπλανά φυτά, διηγήθηκε ο πατέρας του, ο Μπεν Μπλέικ, στον ραδιοσταθμό Nine Radio. “Πιστεύω ότι ο πύθωνας περίμενε ένα θύμα, ένα πουλί ή κάποιο άλλο, και βρέθηκε ο Μπο”.

Ο πύθωνας δάγκωσε το παιδί, το έσυρε μαζί του μέσα στο νερό και τυλίχθηκε γύρω από το πόδι του.

Ο παππούς του αγοριού, ηλικίας 76 ετών, έτρεξε να το σώσει. Βούτηξε στην πισίνα για να το βγάλει από το νερό, ενώ το φίδι εξακολουθούσε να βρίσκεται τυλιγμένο γύρω του.

Ο Μπεν Μπλέικ απελευθέρωσε το παιδί από τον πύθωνα και προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση. “Δεν είμαι παιδί, τον ελευθέρωσα σε 15 με 20 δευτερόλεπτα”, είπε.

Το αγόρι, που θεωρείται πλέον “πραγματικός στρατιώτης”, αναρρώνει καλά.

“Από τη στιγμή που καθαρίσαμε το αίμα και του είπαμε ότι δεν θα πεθάνει επειδή δεν ήταν δηλητηριώδες φίδι, ήταν καλά”, διηγήθηκε ο πατέρας του.

Μολονότι οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδεις, το πεντάχρονο αγόρι έλαβε θεραπεία για να αποφευχθεί τυχόν μόλυνσή του από το δάγκωμα.

Περιγράφοντας τα γεγονότα ως “δοκιμασία”, ο Μπλέικ πρόσθεσε ότι τα φίδια είναι μια πραγματικότητα της καθημερινής ζωής στο Μπάιρον Μπέι, δημοφιλή τουριστική πόλη και Μέκκα του σερφ, που βρίσκεται βόρεια του Σίδνεϊ, σε απόσταση οκτώ ωρών οδικώς.

Αυτή είναι η Αυστραλία. Βρίσκονται παντού”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο πύθωνας αφέθηκε ελεύθερος και ότι “το κακοποιό στοιχείο” επέστρεψε αμέσως στα φυτά, “τον τόπο του εγκλήματος”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχαν πτώματα παντού» λένε μάρτυρες του μακελειού με τους 11 νεκρούς στο Βανκούβερ - Δεν προκύπτει συσχετισμός με τις αυριανές Καναδικές εκλογές
Δεν υπάρχουν αναφορές για το αν η φονική παράσυρση στο Βανκούβερ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ενώ η χώρα δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ
Ιατροδικαστές της αστυνομίας του Βανκούβερ ερευνούν τη σκηνή ενός ύποπτου οχήματος και τα πτώματα των θυμάτων που κείτονται καλυμμένα στο έδαφος, αφού αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος σε ένα πάρτι στο Λαπού Λαπού, στο οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, στο Βανκούβερ του Καναδά