Κόσμος

Αυστραλία: Χάκερς απειλούν να διαρρεύσουν τα ιατρικά δεδομένα διασήμων

Μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στην ιστορία της Αυστραλίας κατάφεραν να κάνουν χάκερς, απειλώντας να δημοσιοποιήσουν τα ιατρικά δεδομένα που υπέκλεψαν από περίπου, χίλιους διάσημους Αυστραλούς. Η Καμπέρα σημείωσε για το περιστατικό ότι στέλνει «ένα τεράστιο σήμα συναγερμού».

Η υποκλοπή αφορά συνολικά 200 γιγαμπάιτ δεδομένων, σύμφωνα με τους χάκερς, γνωστοποίησε η Medibank, ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φορείς υγειονομικής ασφάλισης στην Αυστραλία.

Οι προσωπικές πληροφορίες περίπου 9 εκατομμυρίων Αυστραλών, δηλαδή σχεδόν του ενός τρίτου του πληθυσμού της χώρας, διέρρευσαν τον περασμένο μήνα έπειτα από κυβερνοπειρατεία που είχε στόχο την Optus, τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στη χώρα.

«Ο εγκληματίας παρείχε ένα δείγμα (δεδομένα που έχει υποκλέψει) για 100 φακέλους», διευκρίνισε η ασφαλιστική εταιρεία σε ανακοίνωσή της που προοριζόταν για το αυστραλιανό Χρηματιστήριο.

«Τα υποτιθέμενα δεδομένα περιλαμβάνουν τον τόπο στον οποίο έλαβε ιατρική φροντίδα ο πελάτης, όπως και κωδικούς σχετικούς με τη διάγνωσή του και τις διαδικασίες», προσθέτει.

Ο ιδιωτικός ασφαλιστικός φορέας είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει την διαμόρφωση τιμών των χρηματιστηριακών τίτλων του έως ότου αποκαλύπτονταν χθες, Τετάρτη, λεπτομέρειες για την υποκλοπή.

Οι χάκερς απείλησαν να διαρρεύσουν ή να πωλήσουν τα δεδομένα, ξεκινώντας από 1.000 πολύ γνωστές προσωπικότητες, αν δεν κατέβαλε λύτρα η Medibank.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα