Site icon NewsIT

Αυστρία και Λουξεμβούργο πιέζουν για τον Γιούνκερ

17.06.2014 | 22:41
Αυστρία και Λουξεμβούργο πιέζουν για τον Γιούνκερ

Η Αυστρία και το Λουξεμβούργο ζητούν επίσημα να ανακοινωθεί η επιλογή του Γιούνκερ ως Προέδρου της Επιτροπής, στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 26/27 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Αυτο υπογραμμίζει σε σημερινό δημοσίευμά του το έντυπο πληροφόρησης για ευρωπαικά θέματα Agence Europe, επισημαίνοντας οτι σε μια συνέντευξη με το γερμανικό περιοδικό “Ντερ Σπίγκελ” που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, δύο ημέρες μετά την ανοικτή επιστολή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον εναντίον της υποψηφιότητας Γιούνκερ , ο Ξαβιέ Μπετέλ , ο νέος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, τάχθηκε υπέρ μιας ταχείας επίλυσης του ζητήματος της επιλογής του Προέδρου της Επιτροπής και δήλωσε ότι ελπίζει ότι η απόφαση θα ληφθεί στις 26 Ιουνίου. «Ελπίζω ότι θα ψηφίσουμε με ειδική πλειοψηφία στο επόμενο Συμβούλιο», δήλωσε ο Μπετέλ. «Γιατί αν περιμένουμε αρκετούς μήνες, υπάρχει ο κίνδυνος για μία νέα θεσμική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η άποψη αυτή έλαβε και την επίσημη υποστήριξη της Αυστρίας και του Καγκελαρίου της, του Βέρνερ Φέιμαν, ενώ χθες ήταν συμφωνα με το δημοσίευμα η σειρά της Μάλτας να εκφράσει την υποστήριξή της στον πρώην Πρόεδρο του Eurogroup.

Σύμφωνα εξάλλου με διάφορες αναφορές των βελγικών μέσων ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι ενδέχεται να προτείνει μόνο το όνομα του Γιούνκερ προς τα κράτη μέλη κατά την προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φόλκσραντ”, ο Ρομπάι κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό έπειτα από συνομιλίες με σειρά Ευρωπαίων ηγετών. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Λε Μοντ”, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί ένα άτυπο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, εάν η υποψηφιότητα Γιούνκερ απορριφθεί κατά τη σύνοδο κορυφής στις 26-27 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξαλλη η Μέρκελ με τον Κάμερον: Μη μ’ απειλείς εμένα για τον Γιούνκερ!

Οι όροι του Κάμερον για να δεχθεί τον Γιούνκερ ως πρόεδρο της Κομισιόν

Αυστρία: Εκ νέου στήριξη στον Γιούνκερ από τον καγκελάριο Φάιμαν

“Φουντώνει” η κόντρα Μέρκελ – Κάμερον για την υποψηφιότητα Γιούνκερ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version