Κόσμος

Αυστρία: Μπλόκαραν επίθεση στην παρέλαση του Pride στη Βιέννη

Οι αυστριακές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν μια σχεδιασμένη επίθεση εναντίον της χθεσινής Παρέλασης για το Pride που έγινε στην πρωτεύουσα.

Τρία άτομα ηλικίας 14 ως 20 ετών συνελήφθησαν ως ύποπτα για τον σχεδιασμό επίθεσης με στόχο την παρέλαση στη Βιέννη, η οποία πραγματοποιήθηκε για να γιορταστούν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και συγκέντρωσε περίπου 300.000 ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι αρχές.

“Μέσω της επιτυχημένης και επίσης έγκαιρης παρέμβασης καταφέραμε να εξουδετερώσουμε τον παράγοντα κινδύνου για την (παρέλαση) Vienna Pride και να εγγυηθούμε την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων”, δήλωσε ο Όμαρ Χαϊτζάουι-Πίρχνερ, ο αρχηγός της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών της Αυστρίας.

Ο ίδιος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι περιελάμβανε η επίθεση, αλλά ανέφερε ότι σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των υπόπτων κατασχέθηκαν αντικείμενα που απαγορεύονται από τον αυστριακό νόμο οπλοχρησίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν η αστυνομία της Βιέννης και η αυστριακή υπηρεσία κρατικής προστασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η γη της νοθευμένης ελιάς: Έρευνα στη Γαλλία σε 22 μάρκες ελαιολάδου αποκάλυψε στην σύστασή τους μέχρι και λιπαντικά κινητήρων
Τα έλαια περιέχουν έναν έως τρεις φθαλικούς εστέρες ή πλαστικοποιητές, οι οποίοι ως ενδοκρινικοί διαταράκτες θεωρούνται επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία
Μπουκάλια με ελαιόλαδο