Site icon NewsIT

Αυτά είναι τα «έξυπνα» φορτηγά που οδηγούν… μόνα τους! (φωτο)

20.08.2014 | 10:37
Αυτά είναι τα «έξυπνα» φορτηγά που οδηγούν… μόνα τους! (φωτο)

Το 2015 άναμένεται να δοκιμαστούν στη Μεγάλη Βρετανία φορτηγά, που σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους, θα οδηγούν... μόνα τους. Τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν τη δυνατότητα, μέσω μιας σειράς από εφαρμογές, να ακολουθούν το ένα το άλλο.

Ένας στόλος από «έξυπνα» φορτηγά που μετακινούνται μόνα τους, θα δοκιμαστούν τον νέο χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.
Τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα έχουν τη δυνατότητα, μέσω μιας σειράς από εφαρμογές και «έξυπνες» λειτουργίες, να ακολουθούν το ένα το άλλο. Με τον τρόπο αυτό, μια ομάδα φορτηγών μπορεί να μετακινηθεί ακολουθώντας απλά το πρώτο από τα φορτηγά, το οποίο θα οδηγεί ένας αυτοκινητιστής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Sunday Times, ομάδα Βρετανών υπουργών επισκέφθηκε τη Σουηδία προκειμένου να δει σε δράση τον στόλο των «έξυπνων» φορτηγών.
Την ίδια στιγμή, επικριτές του εγχειρήματος αυτού επισημαίνουν ότι υπάρχουν σημαν τικοί κίνδυνοι από την αυτόνομη οδήγηση φορτηγών.

Στον αντίποδα, υποστηρικτές του συγκεκριμένου σχεδίου υπογραμμίζουν ότι η μείωση καυσίμων από μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ευεργετική για την ανθρωπότητα.
Το υπουργείο Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί. Η νέα αυτή τεχνολογία είναι ακόμη υπό δοκιμή. Η ασφάλεια στους δρόμους παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα».
Να σημειωθεί ότι η Μεγάλη Βρετανία πρωτοπορεί στο θέμα της αυτοκίνησης, καθώς από τον Ιανουάριο του 2015 αναμένεται να επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινούμενων οχημάτων στους δρόμους της χώρας…

Διαβάστε επίσης:
Μη βιαστείς! Δεν ξέρεις τι ζωγραφίζει, μέχρι την τελευταία στιγμή! (βίντεο)


Δε φαντάζεσαι τι κατέγραψε η κάμερα του Street View – Απίστευτες φωτογραφίες


Παρέλαση χλιδής έξω από πανάκριβο ξενοδοχείο! (φωτό)

Τι είναι αυτή η φιγούρα που περπατά στο φεγγάρι; – Video που σαρώνει στο internet

VIDEO: Μέσα στα σαγόνια του λευκού καρχαρία – Απίστευτες εικόνες!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version