Site icon NewsIT

Αυτή είναι η “μαύρη χήρα” που σκόρπισε τον θάνατο στην Άγκυρα! Οργή Ερντογάν για την αιματηρή επίθεση – Απάντησε με βομβαρδισμούς στις βάσεις του ΡΚΚ

14.03.2016 | 19:01
Αυτή είναι η “μαύρη χήρα” που σκόρπισε τον θάνατο στην Άγκυρα! Οργή Ερντογάν για την αιματηρή επίθεση – Απάντησε με βομβαρδισμούς στις βάσεις του ΡΚΚ

- Η 24χρονη Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ είναι η μία εκ των δύο βομβιστών της επίθεσης αυτοκτονίας στο κέντρο της Άγκυρας, το βράδυ του Σαββάτου - Νταβούτογλου: Μαχητές του ΡΚΚ πίσω από την επίθεση - 37 νεκροί και 125 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός - Ακύρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν για τον αγωγό ΤΑΡ - Σύμφωνα με το Reuters, ο δεύτερος βομβιστής είναι Τούρκος και μέλος του PKK - Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αγοράστηκε από μία έκθεση αυτοκινήτων στην πόλη Σανλιούρφα, που βρίσκεται βόρεια των συνόρων με τη Συρία - Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της “μαύρης χήρας” - Η στιγμή της επίθεσης σε βίντεο

Και το όνομα αυτής: Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ! Αυτή είναι η “μαύρη χήρα” του το βράδυ της Κυριακής σκόρπισε το θάνατο στην Άγκυρα, με τη σφοδρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από τον πιο πολυσύχναστο σταθμό του μετρό και μπροστά σε στάση λεωφορείων, κοντά στο Güvenpark στην περιοχή Κιζιλάι.

“Είναι βέβαιο ότι ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας της χθεσινής επίθεσης στην Άγκυρα ήταν γυναίκα”, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
“Ο δεύτερος καμικάζι ήταν άνδρας, αλλά δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το News. az, η βομβίστρια έφτασε στην Άγκυρα πριν από πέντε ημέρες μαζί με έναν άνδρα.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι ο δεύτερος φερόμενος βομβιστής ήταν Τούρκος υπήκοος και επίσης συνδεόταν με μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 125 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 15 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε ότι ασφαλή στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα δείχνουν ότι μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από την επίθεση.
Συνολικά, έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης, πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η έκρηξη που συγκλόνισε την Άγκυρα – Δείτε τα βίντεο

 

Οι φωτογραφίες της Σεχέρ “παίζουν” σε όλα τα τουρκικά -και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης- που μεταδίδουν πως πρόκειται για μια 24χρονη κοπέλα, η οποία σπούδαζε Τουριστικές Επιχειρήσεις στο πανεπιστήμιο του Balikesir και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.

Η Σεχέρ, μαζί με τις τέσσερις συμφοιτήτριες της, τις αδερφές Χαμιντέ, Καντέρ και Σουρεγιά Σακλί, καθώς και την Γεσίμ Ακιουρέκ, είχαν περάσει από δίκη -που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί- κατηγορούμενη για τη συμμετοχή της στο PKK και για προπαγάνδα για εγκληματικές ενέργειες.

Στο μεταξύ, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις ανθρώπους στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα, καθώς φέρονται να σχετίζονται με την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που συγκλόνισε χθες την Άγκυρα, στοιχίζοντας την ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους και συγκεκριμένα με το όχημα που χρησιμοποιήθηκε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Το τουρκικό πρακτορείο επικαλείται πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας σύμφωνα με τις οποίες τα 4 πρόσωπα συνελήφθησαν και κρατούνται στην πόλη Σανλιούρφα, που βρίσκεται βόρεια των συνόρων με τη Συρία, αφού αποκαλύφθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αγοράστηκε από μία έκθεση αυτοκινήτων εκεί.
Οι 4 συλληφθέντες αναμένεται να μεταχθούν στην Άγκυρα.
Από την πλευρά του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan έκανε λόγο για 6 συλλήψεις στην ίδια επιχείρηση.

 

Ο Ερντογάν απάντησε με… αίμα στην επίθεση αυτοκτονίας

 

Με… αίμα απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση. Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν σήμερα βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Συνολικά 11 πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές για να πλήξουν θέσεις στην περιοχή Καντίλ, στα βουνά του βορειότερου άκρου του Ιράκ, όπου έχουν οχυρωθεί οι ηγέτες των ανταρτών του ΡΚΚ, διευκρίνισε το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο στη νοτιοανατολική πόλη Σιρνάκ, προκειμένου ο στρατός να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εναντίον κούρδων μαχητών στην περιοχή, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

ΠΗΓΕΣ: ENSONHABER, MILLIYET
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version