Μέχρι το Δεκέμβριο, θα μπορεί να τον δει κανείς ακόμα και με γυμνά μάτια. Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οι πρώτες εικόνες του κομήτη από ερασιτέχνες αστρονόμους.
Ο κομήτης διασχίζει τον αστερισμό της Παρθένου, σύμφωνα με το πρακτορείο REUTERS και το Space.com. Στις 28 Νοεμβρίου θα φτάσει σε απόσταση περίπου 1,2 εκατ. χιλιομέτρων από τον ήλιο. Τηλεσκόπια, διαστημικά και επίγεια, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, θα είναι στραμμένα πάνω του για να δουν αν θα επιβιώσει από τη στενή επαφή του με το άστρο μας, οπότε η θερμοκρασία του κομήτη αναμένεται να ανέβει στους 2.760 βαθμούς Κελσίου.
Ο ISON, που ανακαλύφθηκε πέρυσι το Σεπτέμβριο από δύο ερασιτέχνες ρώσους αστρονόμους, μπορεί να προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα στη Γη, αν δεν διαλυθεί από την προσέγγισή του στον Ήλιο.
Προς το παρόν, οι εκτιμήσεις των αστρονόμων διίστανται για το τι πρόκειται να συμβεί, καθώς πρόκειται για ένα κομήτη, ο οποίος μάλλον προέρχεται από το μακρινό Νέφος του Όορτ (που φιλοξενεί ένα τεράστιο αριθμό κομητών πολύ πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα) και -σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αστρονόμων- κάνει την πρώτη «επίσκεψή» του στο εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος.
Διαβάστε
Η… ουρά του κομήτη Χάλεϊ πέφτει στη Γη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θέμα χρόνου “απρόσκλητος επισκέπτης” από το διάστημα – Τι λένε οι Ρώσοι
Αυτός είναι ο κομήτης που θα είναι απόψε ορατός και στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ – VIDEO)