Δευτέρα, 29 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Αζερμπαϊτζάν: Ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα πριν… κλείσουν οι κάλπες!

Ο Ιλχάμ Αλίγιεφ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
Ο Ιλχάμ Αλίγιεφ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Γκάφα ή κάτι άλλο; Η εκλογική επιτροπή του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που έγιναν την Τετάρτη μια μέρα πριν καν ανοίξουν οι κάλπες!

Σύμφωνα με την Washington Post για όλα φταίει το application για τις εκλογές, που… μαρτύρησε τη νίκη του Ιλχάμ Αλίγιεφ και μάλιστα με ποσοστό 72,76%. Όσο για τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης; Σύμφωνα με τα… αποτελέσματα, πήρε μόλις 7,4%!

Πέρα από τη γκάφα της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, ο ΟΑΣΕ διαπίστωσε σημαντικά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία. Οι παρατηρητές του Οργανισμού ήταν καταπέλτες, ανακοινώνοντας πως οι εκλογές δεν ανταποκρίθηκαν πλήρως στις δεσμεύσεις της χώρας για αληθινή δημοκρατική διαδικασία.

Το "λάθος" app - ΠΗΓΗ WASHINGTON POST
“Σημαντικά προβλήματα παρατηρήθηκαν σε όλα τα στάδια της εκλογής, υπογράμμισαν το σοβαρό χαρακτήρα των ελλείψεων που πρέπει να διευθετηθούν ώστε να επιτραπεί στο Αζερμπαϊτζάν να σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις του ενώπιον του ΟΑΣΕ για αληθινές δημοκρατικές εκλογές”, υπογράμμισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του.

Οι εκλογές της Τετάρτης “υπονομεύθηκαν από περιορισμούς των ελευθεριών της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι” και από κατηγορίες για εκφοβισμό υποψηφίων και ψηφοφόρων, αναφέρουν οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμβόλαιο για 1 δισ κυβικά αέριο υπέγραψε η ΔΕΠΑ με την SOCAR

Σκάνδαλο στην Eurovision με χώρες που εξαγόραζαν ψήφους!

Συμφωνία για φθηνότερο φυσικό αέριο για τα Ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις

“Ο TAP μπορεί να έχει και αρνητικές εξελίξεις” – Δεν είναι όλα “ρόδινα” για την Ελλάδα

Ο ξένος τύπος για τον αγωγό TAP: Ελλάδα, ο νέος ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης

Μπαρόζο για TAP: Επιτυχία και ορόσημο για την Ευρώπη

Ο TAP φέρνει συμφωνία ΑΟΖ με την Αλβανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε