Κόσμος

BBC: ο Παπαδήμος προειδοποιεί για χρεοκοπία τον Μάρτιο

Για τους Βρετανούς οι χθεσινές προειδοποιήσεις του Λ. Παπαδήμου προς τα συνδικάτα για να δεχθούν μειώσεις μισθών είναι ουσιαστικά προειδοποίηση για επερχόμενη χρεοκοπία αν όχι προετοιμασία για νέα βαριά μέτρα λιτότητας.

Το BBC πάντως τονίζει και την άποψη της Μέγκαν Γκριν που είναι εκ των στενών συνεργατών του νομπελίστα οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί η οποία θεωρεί πως η Ευρώπη έχει κάθε συμφέρον να μην επιτρέψει χρεοκοπία της Ελλάδας:
“Ελλείψει τείχους προστασίας που θα μονώσει τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες από μια ελληνική χρεοκοπία, είναι εξαιρετικά απίθανο η τρόικα να αρνηθεί στην Ελλάδα τα κεφάλαια της βοήθειας απαλλασσόμενη έτσι από τη χώρα”.
Η ίδια όμως αναδεικνύει και τους κινδύνους γύρω απ’ το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “ακόμη κι αν η τρόικα εκταμιεύσει την επόμενη δόση, η χώρα κινδυνεύει με άτακτη χρεοκοπία, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για το PSI προ του Μαρτίου”.
Άποψη που προφανώς στηρίζεται στις αναλύσεις ότι το “κούρεμα” 50% πλέον δεν αρκεί για να είναι βιώσιμο το χρέος και οι πληροφορίες μιλούν για προτάσεις για κούρεμα στο 75%, ύψος που φυσικά δεν θα έχει εθελοντική συμμετοχή.

Διαβάστε επίσης:
“Τρώνε” το δώρο, μειώνουν και τους μισθούς όλων των εργαζόμενων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έσοδα ρεκόρ για το Χονγκ Κονγκ από τις συναυλίες των Coldplay που παρακολούθησαν 200.000 κόσμου
Το Χονγκ Κονγκ στοιχηματίζει σε εκδηλώσεις - υπερπαραγωγές, καθώς η πόλη είναι κορυφαίος ασιατικός προορισμός για συναυλίες παγκόσμιας κλάσης, αθλητικά τουρνουά και πολιτιστικά θεάματα
Ο τραγουδιστής των Goldplay Κρις Μάρτιν