Δευτέρα, 5 Αυγ.
30oC Αθήνα

Bγάζει τη γλώσσα του έξω, 200 φορές τη µέρα!

Bγάζει τη γλώσσα του έξω,  200 φορές τη µέρα!

O διάσημος Κνούτ, πάσχει από µανιοκατάθλιψη…

Ονοµα: Κνουτ.
Είδος: πολική αρκούδα. 
Διάγνωση: µανιοκατάθλιψη. 
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οικολόγοι ακτιβιστές στη Γερµανία. 
Οι άνθρωποι, λένε, τρέλαναν τον Κνουτ,  η πιο διάσηµη πολική αρκούδα του κόσµου βγάζει τη γλώσσα της 200 φορές τη µέρα, βηµατίζει διαρκώς πέρα δώθε και  έχει προφανώς πρόβληµα. 
Αραγε έχουν δίκιο; Εγινε ο Κνουτ καταθληπτικός ; Ή µήπως απλά βαριέται;

Μωρό ακόµα, τον εγκατέλει ψε η µητέρα του, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα.
Ο Κνουτ µεγάλωσε µε ανθρώπους, ο µακαρίτης πλέον φροντιστής του, ο Τόµας Ντέρφλαϊν τον νανούριζε παίζοντας στην κιθάρα µελωδίες του Πρίσλεϊ και τον διασκέδαζε µαθαίνοντάς τον ποδόσφαιρο. Ο Κνουτ ήταν ορφανός και τρισχαριτωµένος,  δύο χαρακτηριστικά που τον µετέτρεψαν σε διεθνή σταρ. 
΄Εχει εµπνεύσει διάφορα φιλµ, έχει εµφανιστεί στο εξώφυλλο του «Vanity Fair», έχει διπλασιάσει τα έσοδα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου, έχει γίνει σύµβολο της απειλής που αντιµετωπίζουν τα ελεύθερα αδέλφια του.

Επειτα από τρία χρόνια εγκλεισµού, ωστόσο, η διάγνωση οικολογικής οργάνωσης  είναι κόλαφος: 
«Από τις 34 πολικές αρκούδες που παρακολουθήσαµε σε 11 γερµανικούς ζωολογικούς κήπους, οι 27 επέδειξαν συµπεριφορικές διαταραχές», δήλωσε ο Εντµουντ Χάφερµπεκ. «Αλλά ο Κνουτ είναι ο πιο προβληµατικός. Οι άνθρωποι τον κατάντησαν έτσι».

Το πόρισµα προκάλεσε σάλο στη Γερµανία. Ορδές ψυχιάτρων, ψυχοθεραπευτών και φοιτητών Κτηνιατρικής ταξιδεύουν στο Βερολίνο προκειµένου να µελετήσουν τον Κνουτ. Οι «Τimes» αποφάσισαν να ελέγξουν τους ισχυρισµούς των ακτιβιστών αφιερώνοντας µια ολόκληρη ηµέρα στην κλινική του παρατήρηση.

Ισχυρισµός πρώτος: «Ξανά και ξανά, ο Κνουτ χαιρετά τον κόσµο, το έµαθε από τα χρόνια της υπερβολικής δηµοσιότητας». Πράγµατι, ο Κνουτ σήκωσε κάποια στιγµή το πόδι σε χαιρετισµό. Οµως, όπως µας είπε η Αναλιες Κούµπρις, συγγραφέας ενός βιβλίου για αυτόν, «αρκεί να κάνετε µια βόλτα δίπλα στις καφέ αρκούδες και θα δείτε πως κάνουν το ίδιο, κυρίως την ώρα του φαγητού».

Ισχυρισµός δεύτερος: «Ο Κνουτ βγάζει τη γλώσσα του 200 φορές τη µέρα». Οι «Τimes» κατέγραψαν 18 , σύµπτωµα που µάλλον υποδηλώνει πως ζεσταίνεται στον ήλιο και βαριέται να πάει να πιει νερό ή να βουτήξει στο νερό. Ισχυρισµός τρίτος: «Ο Κνουτ έχει αναπτύξει συµπτώµατα ιδρυµατισµού, βηµατίζει συνεχώς πέρα δώθε». Οι «Τimes» τον είδαν να κάνει δέκα βήµατα, να κουνά το κεφάλι, να επιστρέφει και να επαναλαµβάνει τη διαδικασία, σαν παιδί που µετρά τις πλάκες στο πλακόστρωτο.

Ο Κνουτ έµοιαζε βαριεστηµένος, όχι µουρλός. «Ο ζωολογικός κήπος», συµφωνεί η Κούµπρις, «πρέπει να φέρει περισσότερα παιχνίδια στον χώρο, να έχουν ο Κνουτ και η Γκιάνα µε κάτι να ασχολούνται». Η Γκιάνα είναι η τρίχρονη αρκούδα µε την οποία οι υπεύθυνοι του κήπου ελπίζουν πως µια µέρα ο Κνουτ θα ζευγαρώσει. 
Προς το παρόν, απλώς την αποφεύγει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε