Site icon NewsIT

Bild: Μείνετε στην Ε.Ε. και θα… παραδεχτούμε το γκολ του Χερστ!

23.06.2016 | 12:33
Bild: Μείνετε στην Ε.Ε. και θα… παραδεχτούμε το γκολ του Χερστ!

Με ένα απίθανο, εξαιρετικά εμπνευσμένο και γεμάτο χιούμορ πρωτοσέλιδο, η Bild ζητά από τους Βρετανούς να ψηφίσουν κατά του Brexit και υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα. Και τους προσφέρει και αντάλλαγμα!

Και τι αντάλλαγμα: μια παραδοχή που αποτελεί αιτία… (ποδοσφαιρικής) έχθρας ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γερμανία από το 1966! 50 ολόκληρα χρόνια δηλαδή. Η γερμανική εφημερίδα υπόσχεται λοιπόν πως αν οι Βρετανοί παραμείνουν στην Ε.Ε., θα παραδεχτεί πως το γκολ του Τζεφ Χερστ στον τελικό του Μουντιάλ το ’66 είχε… περάσει τη γραμμή!

«Αγαπητοί Βρετανοί, μείνετε στην Ε.Ε. κι εμείς θα παραδεχτούμε ότι μπήκε γκολ στο Γουέμπλεϊ» γράφει το πρωτοσέλιδο της Bild και μάλιστα έχει και… φωτογραφία από τον τελικό του Γουέμπλεϊ, που τελείωσε 4-2 υπέρ της Αγγλίας αλλά έμεινε στην ιστορία για το… γκολ “φάντασμα” με το οποίο γίνει το 3-2.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ για τους ΜΗ μυημένους: Το Μουντιάλ του 1966 έγινε στην Αγγλία και στον τελικό αναμετρήθηκαν οι οικοδεσπότες (του Γκόρντον Μπανκς, του Μπόμπι Τσάρλτον, του Μπόμπι Μουρ, του Τζεφ Χέρστ) και οι Γερμανοί (του Φραντς Μπεκενμπάουερ). Ο κανονικός αγώνας έληξε 2-2 και στην παράταση (στο 11ο λεπτό) ο Χερστ έκανε ένα σουτ από μακριά, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και μετά στη γραμμή. Ο διαιτητής έδειξε (τελικά) σέντρα και η Αγγλία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου. Ακόμη και σήμερα το αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα… μυστήρια του ποδοσφαίρου!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version