Κόσμος

Bild: Ο Λούμπιτς έκανε πρόβα τη συντριβή λίγες ώρες πριν την τραγωδία!

Νέες αποκαλύψεις για τον πιλότο της Germanwings, Andreas Lubitz, που συνέτριψε στις Άλπεις ένα Airbus και παρέσυρε στο θάνατο 150 ανθρώπους, φέρνει στο φως τη εφημερίδα Bild. Είχε κάνει πρόβα την πτώση στην προηγούμενη πτήση!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο 27χρονος πιλότος είχε ουσιαστικά προβάρει αυτό που επρόκειτο να κάνει και στην πτήση της 24ης Μαρτίου, όταν κλείδωσε τον πιλότο έξω από το πιλοτήριο και συνέτριψε το αεροπλάνο στις Άλπεις, προκαλώντας την χειρότερη αεροπορική τραγωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η… πρόβα του Lubitz έγινε στην πτήση από το Ντίσελντορφ προς τη Βαρκελώνη, την ίδια μέρα με την πολύνεκρη τραγωδία, μερικές ώρες νωρίτερα. Επικαλούμενη πηγές κοντά στην BEA, τη γαλλική υπηρεσία που ερευνά το δυστύχημα, η Bild υποστηρίζει ότι ο Λούμπιτς είχε «βυθίσει» αναίτια το αεροπλάνο σε χαμηλότερο υψόμετρο στην πτήση από το Ντίσελντορφ στη Βαρκελώνη.

Οι ίδια πηγές αναφέρουν ότι η αναφορά της BEA, που επρόκειτο να δημοσιευτεί σήμερα, θα μιλούσε για μια “ελεγχόμενη κάθοδο που διήρκεσε μερικά λεπτά και για την οποία δεν υπήρχε καμία αεροναυτική εξήγηση”.

Στην πτήση της επιστροφής, από τη Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, ο Λούμπιτς κλείδωσε εκτός πιλοτηρίου τον πιλότο, Patrick Sondheimer, και έριξε το αεροπλάνο της Germanwigs στις πλαγιές των γαλλικών Άλπεων, παρασύροντας στο θάνατο ακόμη 149 ψυχές.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 27χρονος πιλότος έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη και από τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, στον υπολογιστή του βρέθηκε πως είχε ψάξει στο internet για τρόπους αυτοκτονίας, ενώ εντοπίστηκαν και σκισμένα χαρτιά από γιατρούς που του είχαν δώσει αναρρωτική άδεια για την ημέρα της τραγωδίας.

Πηγή: Daily Mail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτός είναι ο λιτός τάφος του Πάπα Φραγκίσκου στη Σάντα Μαρία Ματζόρε - Χιλιάδες πιστοί συρρέουν από το πρωί
Ο τάφος του γράφει μόνο μία λέξη, το όνομά του: «Φραγκίσκος» - Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου 16
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ: «Νεκροί και δεκάδες τραυματίες» - Άνθρωποι εκσφενδονίζονταν στον αέρα
Σε βίντεο που ανέβηκε στο Χ φαίνεται ένας άνδρας, που εικάζεται ότι είναι οδηγός, να βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και να ζητά συγγνώμη
Ένα μαύρο SUV έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ 8
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες