Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Blue Monday: Πώς έγινε η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου

Blue Monday

Αν σήμερα δεν έχετε και την καλύτερη διάθεση, υπάρχει λόγος και μάλιστα εξηγείται και επιστημονικά! Σήμερα είναι η Blue Monday!

Λίγο το γεγονός ότι είναι Δευτέρα, λίγο το κρύο, λίγο η κίνηση στους δρόμους… λογικό να μην έχεις την καλύτερη διάθεση. Πέρα όμως από όλους τους παραπάνω λόγους, η συγκεκριμένα Δευτέρα, γνωστή και ως Blue Monday, εξηγείται και επιστημονικά γιατί είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου.

Blue Monday τι είναι

Ο Dr Cliff Arnall το 2005 κατέληξε μέσα από μια εξίσωση να ορίσει ως πιο μελαγχολική την τρίτη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου. Πώς; Αποδίδοντας της τον χαρακτηρισμό Blue Monday. Πώς κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα;

Ο κακός καιρός του Ιανουαρίου. Τα χρέη από τον Δεκέμβριο. Η κατάθλιψη πως πρέπει να περιμένει κανείς ένα χρόνο για να ξαναέρθουν τα Χριστούγεννα. Τι κάνουν όλα αυτά μαζί; Blue Monday!

Με λίγα λόγια είναι η πρώτη μέρα του χρόνου που οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι είναι εκτός στόχων και εκτός προγράμματος. To αποτέλεσμα είναι να πέφτουν σε μελαγχολία. Τη θεωρία του Κλιφ Άρναλ στηρίζει και η διατροφολόγος Άλισον Κλαρκ. Από τον Ιανουάριο είμαστε όλοι αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις και την προσγείωση στην πραγματικότητα μετά τις γιορτές και γι’ αυτό προτείνει να αποφεύγεται η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης και καφεϊνης.

Αύριο όμως ξημερώνει μια άλλη μέρα…!

Πηγή βίντεο:Fridgeworks

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις