Οι ανταλλαγές κατηγοριών για το Brexit και το εθνικό σύστημα υγείας στο επίκεντρο της τηλεμαχίας Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Κόρμπιν.
Εκτός από το Brexit που μονοπώλησε την τηλεοπτική κόντρα στο BBC ανάμεσα στους δυο ηγέτες έγιναν τοποθετήσεις και για την δημόσια ασφάλεια και την οικονομία
Ένα από τα σημεία στα οποία επέμεινε ο Τζόνσον στη διάρκεια της συζήτησης ήταν η τοποθέτησή του ότι το κόμμα των Εργατικών δεν προσφέρει καμία βεβαιότητα γύρω από το Brexit, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος, που τόνισε ότι θα υλοποιήσει τη δέσμευση της να ολοκληρώσει τη διαδικασία ως την 31η Ιανουαρίου, υποσχόμενος μια πολύ καλή συμφωνία.
«Δεν βλέπω ποιος θα διαπραγματευτεί μια συμφωνία των Εργατικών. Δεν υπάρχει κανείς να την υποστηρίξει. Το σκιώδες υπουργικό συμβούλιο του Κόρμπιν στηρίζει την παραμονή», είπε ο Τζόνσον. Η αντίδραση του Κόρμπιν; «Θα χρειαστούν εφτά χρόνια για να διαπραγματευτεί [η κυβέρνηση Τζόνσον] μία συμφωνία με τις ΗΠΑ. Θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα λιμάνια». Κατόπιν, παρουσίασε για δεύτερη φορά – όπως έπραξε το πρωί της Παρασκευής σε συνέντευξη Τύπου – εμπιστευτικό κυβερνητικό έγγραφο για τις συνέπειες που θα έχει ως προς τους δασμούς και τους περιορισμούς στην κίνηση η συμφωνία της κυβέρνησης για το εμπόριο στη Βόρεια Ιρλανδία.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν αληθεύει η καταγγελία και ότι η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη, ενώ άδραξε την ευκαιρία να πει στον Κόρμπιν ότι δεν δέχεται κηρύγματα ενότητας από κάποιον που υποστήριζε τον IRA και την ιρλανδική ανεξαρτησία, όπως τόνισε δηκτικά. Ο Κόρμπιν ανταπάντησε ότι πάντα υποστήριζε την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία και χαιρέτισε την επιτυχία της κυβέρνησης των Εργατικών που την διαπραγματεύθηκε.
Ο Κόρμπιν κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «έλλειψη ηγεσίας», διότι έχει χρησιμοποιήσει ρατσιστική γλώσσα, αλλά και για τοποθετήσεις του σε θέματα εσωτερικής πολιτικής και κυρίως για το NHS. Οι αντίπαλοι αναφέρθηκαν στα οικονομικά τους προγράμματα και δεν αποδέχτηκαν το αποτέλεσμα της έκθεσης που παρουσίασε το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών, σύμφωνα με το οποίο τα σχέδιά και των δυο δεν είναι ρεαλιστικά.
Αξιοσημείωτη ήταν ερώτηση από το κοινό, στην αρχή της τηλεμαχίας, εάν ανησυχούν για τις παρεμβάσεις δύο πρώην πρωθυπουργών των δύο κομμάτων – του Τζον Μέιτζορ (Συντηρητικοί) και του Τόνι Μπλερ (Εργατικοί) – οι οποίοι καλούν τους ψηφοφόρους να μην τους στηρίξουν. Επικεφαλής ενός κόμματος με πλήρη ενότητα, σε αντίθεση με τον Μέιτζορ, δήλωσε ο Τζόνσον. Μπλερ και Μέιτζορ θα πρέπει να σκεφτούν την ανάγκη για αλλαγή, έκρινε ο Κόρμπιν.
Μετά το τέλος της τηλεμαχίας, η εταιρία δημοσκοπήσεων YouGov, που διενήργησε μέτρηση για το ποιος τα πήγε καλύτερα στην αναμέτρηση, ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν ταυτόσημο με εκείνο της πρώτης τηλεμαχίας των δύο ηγετών στο ITV (51%-49%): το 52% του δείγματος της έρευνας έκρινε πως κέρδισε ο Τζόνσον, το 48% ότι επικράτησε ο Κόρμπιν.