Κόσμος

Brexit: Για έξοδο χωρίς συμφωνία κάνει λόγο η Amazon

H Amazon συστήνει στους Βρετανούς εμπόρους που αποστέλλουν προϊόντα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της πλατφόρμας του να συγκεντρώσουν αποθέματα για να αποφευχθεί κάθε αναστάτωση στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, μετέδωσε σήμερα το βρετανικό δίκτυο BBC.

H Amazon απευθύνθηκε στους πωλητές της στη Βρετανία με ένα email που εστάλη τις τελευταίες ημέρες, όπου εξηγούσε ότι ένα άτακτο διαζύγιο μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών «θα μπορούσε να παρακωλύσει προσωρινά το διασυνοριακό εμπόριο».

Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου συστήνει, επομένως, στις επιχειρήσεις του να κάνουν προμήθειες των προϊόντων τους έως την 17η Μαρτίου στις αποθήκες που η αμερικανική εταιρεία διαθέτει στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Έως σήμερα, οι βρετανικές εταιρείες που προτείνουν τα προϊόντα τους στην Amazon αποθηκεύουν τα αποθέματά τους στη Βρετανία, προτού τα προϊόντα αυτά αποσταλούν σε κάθε σημείο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το BBC, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, που εδρεύουν στη Βρετανία χρησιμοποιούν την αμερικανική πλατφόρμα για να διαθέσουν τα εμπορεύματά τους στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Amazon δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ψαράς από το Περού βρέθηκε ζωντανός μετά από 94 μέρες - Καταπολέμησε την αφυδάτωση πίνοντας αίμα χελώνας
Ο ψαράς απέπλευσε την 7η Δεκεμβρίου από το λιμάνι Σαν Χουάν ντε Μαρκόνα, όμως το μικρό αλιευτικό σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο στην ανοικτή θάλασσα
Ο ψαράς Máximo Napa που ξανά βρέθηκε με τον γιο του μετά από 94 μέρες
Τουλάχιστον 31 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ κατά των Χούθι στην Υεμένη - «Ο χρόνος σας τελείωσε» λέει ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε την οργάνωση των Χούθι ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με την κόλαση αν δεν σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει στρατιωτικές επιδρομές εναντίον των Χούτι της Υεμένης που είναι ευθυγραμμισμένοι με το Ιράν
33 νεκροί, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές μετά τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις πολιτείες των ΗΠΑ
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία έχει προειδοποιήσει πως ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες τις πολιτείες Λουιζιάνα, Μισισίπι, Αλαμπάμα και Τενεσί
Νταλίκα πέφτει από τη δύναμη των ανέμων από τους ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες