Κόσμος

Brexit: Και νέα ψηφοφορία τη Δευτέρα για την διεξαγωγή ή όχι πρόωρων εκλογών

Καταιγισμός από ψηφοφορίες ενόψει Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο καθώς την δευτέρα οι βουλευτές θα ψηφίσουν και πάλι για το αν πρέπει ή όχι να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός της κυβέρνησης αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να διεξαχθούν εκλογές στις 15 Οκτωβρίου ελέω Brexit, αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει την υποστήριξη που χρειαζόταν από τους βουλευτές για να το κάνει αυτό στην ψηφοφορία που διεξήχθη χθες.

[read4more]

Το Εργατικό Κόμμα δήλωσε πως δεν υποστηρίξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέχρι να εγκριθεί ένα σχέδιο νόμου που θα έχει σκοπό να εμποδίσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία στο τέλος Οκτωβρίου.

Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή των Λόρδων (άνω Βουλή), η οποία έχει ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή της για να το εγκρίνει, αφού ο Τζόνσον αποφάσισε να ανασταλεί η λειτουργία του κοινοβουλίου από την επόμενη εβδομάδα και για πέντε εβδομάδες.

Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τα ιρλανδικά σύνορα και τους μελλοντικούς κανόνες ανταγωνισμού, μετά το Brexit.

Ο Τζόνσον πιέζει για τη διενέργεια κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων μπλόκαρε την προσπάθειά του για Brexit στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

Διπλωμάτες και αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε την Τετάρτη σε απεσταλμένους των άλλων 27 κρατών-μελών ότι το Λονδίνο δεν έχει ακόμα παρουσιάσει συγκεκριμένες ιδέες για το πώς να αντικατασταθεί το λεγόμενο “backstop” στη συμφωνία της Μέι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έσοδα ρεκόρ για το Χονγκ Κονγκ από τις συναυλίες των Coldplay που παρακολούθησαν 200.000 κόσμου
Το Χονγκ Κονγκ στοιχηματίζει σε εκδηλώσεις - υπερπαραγωγές, καθώς η πόλη είναι κορυφαίος ασιατικός προορισμός για συναυλίες παγκόσμιας κλάσης, αθλητικά τουρνουά και πολιτιστικά θεάματα
Ο τραγουδιστής των Goldplay Κρις Μάρτιν
Η αγκαλιά του Πάπα Φραγκίσκου στον μικρό Εμάνουελ που έκλαιγε για τον νεκρό άθεο πατέρα του
Το παιδί, που ονομάζεται Εμάνουελ προσπαθεί να κάνει μια ερώτηση στον Πάπα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην ενορία του Αγίου Παύλου του Σταυρού στη Ρώμη τον Απρίλιο του 2018
Ο Πάπας Φραγκίσκος αγκαλιάζει τον μικρό Εμάνουελ