Παρασκευή, 19 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Brexit: Καλοβλέπουν ένα δημοψήφισμα για τη συμφωνία οι Εργατικοί

Brexit

Οι Εργατικοί ενδέχεται να υποστηρίξουν μια πρόταση για δημοψήφισμα για τη συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit.

Αυτό άφησε σήμερα να εννοηθεί ο ηγέτης τον Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, αναφορικά με τη συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit, η οποία θα την θέσει και πάλι σε ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο ένας υπουργός της κυβέρνησης τόνισε πως ενδέχεται να προχωρήσουν σε αυτή την ψηφοφορία για τη συμφωνία για το Brexit, μόνο στην περίπτωση που θα διαθέτουν την απαραίτητη υποστήριξη για να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Ο Κόρμπιν δεν είναι πρόθυμος να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit και τονίζει συστηματικά πως προσπαθεί να σταματήσει αυτό που αποκαλεί “εκτρωματικό συντηρητικό” Brexit.

Σήμερα, ο κ. Κόρμπιν είπε πως οι Εργατικοί πιθανότατα θα υποστηρίξουν μια πρόταση, ή μια τροπολογία, δύο βουλευτών των Εργατικών, του Πίτερ Κάιλ και του Φιλ Γουίλσον, με σκοπό μια «επιβεβαιωτική ψηφοφορία» αν η συμφωνία της Μέι εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

«Ναι, θα την υποστηρίξουμε αλλά προφανώς θα πρέπει να δούμε τη διατύπωσή της», δήλωσε στο Sky News και πρόσθεσε πως οι Εργατικοί δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία της Μέι. «Η προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε δεν θα ηττηθούμε την 29η Μαρτίου».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις