Site icon NewsIT

Brexit: Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια οι υπογραφές για επανάληψη του δημοψηφίσματος!

26.06.2016 | 13:29
Brexit: Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια οι υπογραφές για επανάληψη του δημοψηφίσματος!

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο αυξάνονται και οι υπογραφές Βρετανών που ζητούν να επαναληφθεί το δημοψήφισμα, μετά το σοκ που προκάλεσε το Brexit. Μόλις σε δύο μέρες περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη υπογράψει!

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία προκάλεσε… τριγμούς τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Brexit επικράτησε και κατέστησε ιστορική την ημέρα του δημοψηφίσματος, αφού έπειτα από 43 χρόνια επέρχεται το διαζύγιο Αγγλίας – ΕΕ.

Αυτό ακριβώς πάντως προσπαθούν να… μπλοκάρουν εκατομμύρια Βρετανοί, οι οποίο σπεύδουν εδώ και δύο μέρες να υπογράψουν στην ηλεκτρονική αίτηση που έχει δημιουργηθεί μέσω διαδικτύου.

Με την αίτηση αυτή ζητούν να επαναληφθεί το δημοψήφισμα, κάτι που όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο (αν όχι απίθανο) να συμβεί, αφού το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ξεκάθαρο και φυσικά δεν επιδέχεται… α λα καρτ ερμηνείες.

Πάντως, όπως διευκρινίζεται στο site όπου υπάρχει η αίτηση, εάν συγκεντρωθούν περισσότερες από 10.000 υπογραφές (για οποιοδήποτε θέμα), τότε η κυβέρνηση προβλέπεται να απαντήσει επίσημα, ενώ αν συγκεντρωθούν περισσότερες από 100.000 το ζήτημα συζητείται στο Κοινοβούλιο.

Την ώρα που γράφεται το άρθρο, έχουν συγκεντρωθεί 3.059.101 υπογραφές, που σημαίνει πως το ζήτημα θα συζητηθεί όντως στο Κοινοβούλιο, ωστόσο όπως προαναφέραμε δεν αναμένεται να έχει το επιθυμητό -για τους υπογράφοντες- αποτέλεσμα.

Η αίτηση ξεκίνησε από τον William Oliver Healey και αναφέρει: “Εμείς οι υπογράφοντες ζητούμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει έναν κανόνα σύμφωνα με τον οποίο αν το Leave ή το Remain έχουν ποσοστό μικρότερο από το 60% και η συμμετοχή είναι μικρότερη από 75% θα πρέπει να κάνει ένα νέο δημοψήφισμα”.

Υπενθυμίζεται ότι το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Πέμπτης ήταν 51,9% υπέρ του Brexit και 48,1% υπέρ του Bremain, με τη συμμετοχή σχεδόν στο 72%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version