Site icon NewsIT

Brexit: Νέο δημοψήφισμα ζητά ο Τζέρεμι Κόρμπιν από τον επόμενο πρωθυπουργό

09.07.2019 | 16:32
Brexit: Νέο δημοψήφισμα ζητά ο Τζέρεμι Κόρμπιν από τον επόμενο πρωθυπουργό

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, κάλεσε τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το Brexit.

Ο κ. Κόρμπιν κάλεσε όποιον γίνει πρωθυπουργός, να θέσει σε δοκιμασία το σχέδιο για το Brexit με ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι το κόμμα του θα πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της παραμονής.

Μάλιστα σε επιστολή του προς τα μέλη του Εργατικού Κόμματος, ο κ. Κόρμπιν δήλωσε πως το κόμμα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποφευχθεί ένα καταστροφικό Brexit των Συντηρητικών.

«Όποιος γίνει νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει την αυτοπεποίθηση να θέσει τη συμφωνία του ή τη μη συμφωνία για το Brexit και πάλι στην κρίση του λαού σε δημοψήφισμα», αναφέρει ο Κόρμπιν στην επιστολή.

«Σε αυτές τις συνθήκες, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Εργατικοί θα κάνουν εκστρατεία υπέρ της Παραμονής και ενάντια στη μη συμφωνία ή σε μια συμφωνία των Τόρις που δεν προστατεύει την οικονομία και τις θέσεις εργασίας», προσθέτει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version