Site icon NewsIT

Brexit: Σανίδα σωτηρίας από Εργατικούς βουλευτές βρίσκει η Μέι;

10.10.2018 | 13:28
Brexit: Σανίδα σωτηρίας από Εργατικούς βουλευτές βρίσκει η Μέι;

Σωσίβιο στο Εργατικό Κόμμα για τη συμφωνία για το Brexit, είναι πιθανό να βρει η Τερέζα Μέι, καθώς σύμφωνα με τους Times, 30 με 40 βουλευτές ενδέχεται να ψηφίσουν μια συμφωνία.

Οι Times επικαλούνται πηγές από βουλευτές που δεν κατονομάζει, ενώ άλλες διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Reuters πως “ οι διαπραγματευτές της ΕΕ για το Brexit θεωρούν ότι μια συμφωνία διαζυγίου με τη Βρετανία “είναι πολύ κοντά”.

Η Τερέζα Μέι πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να βρει τις 320 ψήφους που απαιτούνται στο κοινοβούλιο των 650 εδρών, για να περάσει η έγκριση της όποιας συμφωνίας. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει 315 βουλευτές και κυβερνά με πλειοψηφία, λόγω της συμφωνίας με το δεξιό, προτεσταντικό βορειοϊρλανδικό κόμμα, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, αν και αντάρτες στο κόμμα της λένε ότι 40 από τους βουλευτές των Τόρις θα καταψηφίσουν τη συμφωνία της.

Σύμφωνα με τους Times πάντως μια ομάδα 30 με 40 βουλευτών του Εργατικού Κόμματος θα πάνε κόντρα στην ηγεσία τους και θα ψηφίσουν υπέρ μια συμφωνίας της Μέι για το Brexit. Υπάρχει ενδεχόμενο οι Εργατικοί βουλευτές να καταψηφίσουν αρχικά τη συμφωνία που θα φέρει η Μέι, όμως στη συνέχεια και αν παραμείνει το κοινοβουλευτικό αδιέξοδο, τόσο θα την ψηφίσουν ώστε να μην γίνει ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Έτσι και την ηγεσία του κόμματος και τον Τζέρεμι Κόρμπιν δεν θα δυσαρεστήσουν, αλλά και θα φανούν στη συνέχεια συναινετικοί ώστε η Βρετανία να μην αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία,

Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τους επενδυτές και τους επικεφαλής των επιχειρήσεων θα αποδυναμώσει τη Δύση, θα προκαλέσει πανικό στις χρηματαγορές και θα μπλοκάρει τις εμπορικές αρτηρίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version