Κόσμος

Brexit: Τεράστιο πανό «ερωτική εξομολόγηση» προς την ΕΕ από ακτιβιστές

Φιλοευρωπαίοι ακτιβιστές ανάρτησαν τεράστιο πανό το οποίο γράφει “We still love EU” («Εξακολουθούμε να αγαπάμε την ΕΕ») πάνω από τους λευκούς βράχους του Ντόβερ, κοντά σε ένα από τα βασικά λιμάνια της Βρετανίας που συνδέουν τη χώρα με τη Γαλλία και το Βέλγιο ενόψει της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ σήμερα το βράδυ.

Ο διοργανωτής της κινητοποίησης Άντονι Χουκ ανάρτησε στο Διαδίκτυο υλικό που είχε τραβήξει με drone από το πανό, στο οποίο εμφανίζεται μια βρετανική σημαία σε σχήμα καρδιάς αντί της λέξης «αγαπάμε». Ο Χουκ, απερχόμενος ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, εξήγησε ότι συγκέντρωσε περισσότερες από 10.000 λίρες για να πληρώσει για το πανό αυτό των 150 τετραγωνικών μέτρων «για όσους εκτιμούν τη σχέση μας με την ΕΕ».

https://twitter.com/AntonyHookMEP/status/1222524522173255680?s=20

Το πανό αυτό είναι «για τους 3 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες που αποκαλούν σπίτι τους τη Βρετανία», έγραψε ο Χουκ. Είναι «για όσους από εμάς αυτή είναι μια φοβερή, αγχωτική εποχή», πρόσθεσε. «Δυστυχώς δεν μπορούμε να σταματήσουμε το Brexit τώρα, αλλά μπορούμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι εξακολουθούμε να αγαπάμε την Ευρώπη», είχε σημειώσει στην έκκλησή του για συγκέντρωση χρημάτων.
«Μπορεί να φεύγουμε, αλλά είτε ψηφίσατε υπέρ της αποχώρησης είτε υπέρ της παραμονής, εξακολουθούμε να θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους πιο κοντινούς μας γείτονες στο μέλλον».
Ο Χουκ κάλεσε τους υποστηρικτές του «να βοηθήσετε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι ΔΕΝ είμαστε απλώς η χώρα του (επικεφαλής του κόμματος του Brexit) Νάιτζελ Φάρατζ, του (πρωθυπουργού) Μπόρις Τζόνσον και του (ακροδεξιού) Τόμι Ρόμπινσον».

Δείτε το βίντεο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ