Κόσμος

Brexit: Χαμός στην Βουλή των Λόρδων για το νομοσχέδιο Κούπερ!

Για... κατά λάθος Brexit χωρίς συμφωνία προειδοποιεί η κυβέρνηση στην Βρετανία, την ώρα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο "νησί".

Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από το κοινοβούλιο – σύμφωνα με το οποίο αποκλείεται μία έξοδος της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, δεσμεύοντας την κυβέρνηση να ζητήσει μία παράταση του άρθρου 50 – αυξάνει τις πιθανότητες να συμβεί κατά λάθος ένα Brexit χωρίς συμφωνία, υποστήριξε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ σε σημερινή ενημέρωση και κάλεσε την Βουλή των Λόρδων, όπου συζητείται σήμερα, να σκεφτεί πολύ προσεκτικά πριν εγκρίνει το νομοσχέδιο.

Οι εξελίξεις με το Brexit

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση δεν επιδοκιμάζει την καθυστέρηση του νομοσχεδίου στη Βουλή των Λόρδων από τα μέλη των Συντηρητικών βουλευτών, ωστόσο αντιτίθεται έντονα στο νομοσχέδιο. Όπως εξήγησε, χωρίς το νομοσχέδιο η πρωθυπουργός θα χρειαζόταν απλά να διαπραγματευτεί μία παράταση με την ΕΕ και αυτή να γίνει δεκτή σύμφωνα με το βασιλικό προνόμιο, ενώ τώρα θα πρέπει να λάβει την σύμφωνη γνώμη του κοινοβουλίου για το χρονικό διάστημα της παράτασης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Στίβεν Μπάρκλεϊ υποστήριξε κάτι παρόμοιο στη διάρκεια ερωτήσεων που δέχθηκε στη Βουλή για το Brexit, ότι δηλαδή το νομοσχέδιο αυξάνει τον κίνδυνο ενός τυχαίου Brexit χωρίς συμφωνία.

Το νομοσχέδιο (που έχει καταθέσει η βουλευτής των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ) έγινε χθες δεκτό με μόλις μία ψήφο διαφορά, ενώ θεωρείται σπάνιο το γεγονός ότι και οι τρεις αναγνώσεις του πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μία μέρα. Με εξίσου εσπευσμένες διαδικασίες συζητείται και στη Βουλή των Λόρδων, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα απαιτούνταν κάποιοι μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στα δύο σώματα του κοινοβουλίου. Το γεγονός έχει προκαλέσει σήμερα τη δυσαρέσκεια ορισμένων μελών της Βουλής των Λόρδων από το Συντηρητικό κόμμα, οι οποίοι προσπαθούν να καθυστερήσουν το νομοθέτημα, κάνοντας λόγο για κατάχρηση της διαδικασίας της άνω βουλής που δεν αφήνει περιθώρια στα μέλη της να διερευνήσουν το περιεχόμενου του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου