Τετάρτη, 28 Αυγ.
33oC Αθήνα

Δανία: Δύο νεκρά αγόρια μετά από κατολίσθηση σε παραλία – Είχαν θαφτεί μέσα στην άμμο για να παίξουν

Δανία: Δύο νεκρά αγόρια μετά από κατολίσθηση σε παραλία – Είχαν θαφτεί μέσα στην άμμο για να παίξουν
REUTERS

Τραγικό τέλος βρήκαν δύο ανήλικα αγόρια στη Δανία, που πλακώθηκαν από κατολίσθηση σε παραλία. Τα δύο παιδιά έπαιζαν και είχαν θαφτεί κάτω από αμμόλοφο πριν αυτός καταρρεύσει.

Τα δύο αγόρια από τη Γερμανία, ηλικίας 9 και 12 ετών, που είχαν θαφτεί στην άμμο μία παραλίας στη Βόρεια Γιουτλάνδη της Δανίας την περασμένη Κυριακή (25.08.2024) μετά από κατολίσθηση αμμόλοφου και έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η δανέζικη αστυνομία.

Τα παιδιά, που κατάγονταν από το Μόχακο, έσκαβαν σε έναν αμμόλοφο, ο οποίος κατέρρευσε και τα καταπλάκωσε.

«Τα δύο αγόρια από τη Γερμανία, που θάφτηκαν κάτω από την άμμο στο Βόρουπερ την Κυριακή, πέθαναν το βράδυ της Τρίτης» ανέφερε η αστυνομία της Γιουτλάνδης, κάνοντας λόγο για «τραγικό δυστύχημα».

Τα παιδιά, που έκαναν διακοπές με τις οικογένειές τους, έμειναν θαμμένα στην άμμο επί 40 λεπτά, ενώ ο κόσμος στην παραλία έσκαβε για να τα απεγκλωβίσει, μέχρι που έφτασαν στο σημείο τα σωστικά συνεργεία. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αλλά η κατάστασή τους ήταν πολύ σοβαρή.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ένα άλλο αγόρι παγιδεύτηκε την Κυριακή έπειτα από μια κατολίσθηση αμμόλοφου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γιουτλάνδης, όμως διασώθηκε σύντομα και δεν τραυματίστηκε.

Έπειτα από αυτά τα ατυχήματα, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα δυτικά παράλια της Δανίας, επειδή οι ισχυρές βροχές κατέστησαν ασταθείς τους αμμόλοφους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις