Site icon NewsIT

Δεν είναι σίγουρη η νέα εκεχειρία – Ακόμα το εξετάζουν οι Ισραηλινοί

10.08.2014 | 19:39
Δεν είναι σίγουρη η νέα εκεχειρία – Ακόμα το εξετάζουν οι Ισραηλινοί

Νέα εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συμφωνήθηκε στο Κάιρο και οι διαπραγματεύσεις δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα.

Μια νέα εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας συμφωνήθηκε ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους διαμέσου της μεσολάβησης της Αιγύπτου, δήλωσε πριν από λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος έκανε λόγο περί «ταυτόχρονης συναίνεσης» των δύο πλευρών και πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος θα ανακοινώσει επίσημα την ώρα που η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο επίσης έναν Παλαιστίνιο αξιωματούχο μεταδίδει ότι συμφωνήθηκε μια τριήμερη εκεχειρία που θα μπορούσε να αρχίσει από τις 00:00 την Δευτέρα (ώρα Ελλάδας), πληροφορία όμως η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί από ισραηλινή πηγή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου εξέδωσε πράγματι μια ανακοίνωση με την οποία καλεί τις δύο πλευρές να δεχθούν την κήρυξη μιας νέας εκεχειρίας από τις 00:00 την Δευτέρα.

Πάντως, το Ισραήλ εξετάζει ακόμη την πρόταση που έκανε το Κάιρο να κηρυχθεί εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι «διεξάγουν συζήτηση» σχετικά με την πρόταση την οποία υπέβαλε η Αίγυπτος, είπε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο, ερωτηθείσα εάν όντως το Ισραήλ συμφώνησε στην κατάπαυση του πυρός με τους Παλαιστίνιους στις έμμεσες διαπραγματεύσεις, όπως δήλωσε νωρίτερα ένας Παλαιστίνιος διπλωμάτης στο Κάιρο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου κάλεσε τα δύο μέρη να αποδεχθούν την κήρυξη μιας κατάπαυσης του πυρός που θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Κυριακής ώστε να μπορέσουν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη εκεχειρία, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίχως τέλος! Όλη τη νύχτα το Ισραήλ σφυροκοπούσε τη Γάζα

Με το αίμα ενός μικρού παιδιού “έσπασε” η εκεχειρία

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη Γάζα! Διαταγή Νετανιάχου για νέες επιχειρήσεις

Χαμάς: Δεν παρατείνεται η εκεχειρία!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version