Τετάρτη, 2 Οκτ.
22oC Αθήνα

 “Δεν θα ήταν σωστό να υπάρχει πίεση για το “South Stream”, δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός

 “Δεν θα ήταν σωστό να υπάρχει πίεση για το “South Stream”, δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός

«Δεν πιστεύω να υπάρχει, δεν θα ήθελα να υπάρχει, δεν θα έπρεπε να υπάρχει»… Με αυτόν τον τρόπο απάντησε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Πλάμεν Ορεσάρσκι στην ερώτηση αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στα προβλήματα που ανακύπτουν τώρα τελευταία στην ομαλή υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στη Βουλγαρία και την επιμονή της Σόφιας για ολοκλήρωση του σχεδίου “South Stream”.

Αυτή την επιμονή «ορισμένοι διεθνείς κύκλοι προφανώς «δεν βλέπουν με καλό μάτι», υπό το πρίσμα της έντασης στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία», σχολίασε ο βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος «Ατάκα», Πάβελ Σόποφ, υποβάλλοντας σχετική ερώτηση στον κ. Ορεσάρσκι στο πλαίσιο του σημερινού κοινοβουλευτικού ελέγχου εκτός ημερήσιας διατάξεως.

Ο κανονισμός της Βουλγαρικής Βουλής προβλέπει ότι την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, τα μέλη της κυβέρνησης απαντούν σε ερωτήσεις για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Αφού επισήμανε, ότι «ως μεγάλο διεθνές σχέδιο που είναι, είναι φυσικό το έργο του “South Stream” να προκαλεί διαφορετικές γνώμες και ερμηνείες», ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε, καταλήγοντας: «Θέλω να υπογραμμίσω εκ νέου, πάντως, ότι η υλοποίηση του σχεδίου αυτού ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλγαρία: Ζητά διάλογο με τις Βρυξέλλες για τις διαφορές σχετικά με τον αγωγό “South Stream”

Τέσσερα χρόνια φυλακή στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας

Βουλγαρία: Οι συμφωνίες Σόφιας-Μόσχας για το φυσικό αέριο στο μικροσκόπιο της Ε.Ε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε