Κόσμος

Διαπραγματεύσεων συνέχεια – Ξανά στο τραπέζι Ρωσία – Ουκρανία για το φυσικό αέριο

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας με τη μεσολάβηση της ΕΕ για να αποφευχθεί μια επικείμενη διακοπή του φυσικού αερίου επαναλαμβάνονται απόψε στο Κίεβο, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.

“Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν εκ νέου”, δήλωσε η πηγή. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ και ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ ‘Ετινγκερ μετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom έχει δώσει προθεσμία στο Κίεβο μέχρι αύριο στις 09.00 (ώρα Ελλάδος), για να πληρώσει το χρέος του για παραδόσεις φυσικού αερίου που ανέρχεται σε 1,95 δισεκατομμύριο δολάρια.

Εάν δεν υπάρξει μια διευθέτηση του θέματος αυτού, η Ρωσία απειλεί να κινηθεί προς ένα σύστημα προ-πληρωμής, κάτι που πιθανόν σημαίνει τη διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου.

Οι συνομιλίες για την εξεύρεση μιας λύσης για το φυσικό αέριο πριν από τη λήξη του ρωσικού τελεσιγράφου, διεξάγονται ωστόσο σε κλίμα εξαιρετικά τεταμένο μετά τα χθεσινά επεισόδια μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την κατάρριψη ουκρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους από φιλορώσους αυτονομιστές στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας προκαλώντας τον θάνατο 49 ανθρώπων.

Σήμερα η προβολή ενός βίντεο που δείχνει τον ουκρανό υπουργός Εξωτερικών να μιλά προσβλητικά για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ενώπιον των διαδηλωτών, αύξησε ακόμη περισσότερο την αγανάκτηση της Μόσχας.

Το βίντεο αυτό δείχνει τον επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας να φθάνει για να ηρεμήσει το πλήθος, να φωνάζει “Ο Πούτιν είναι μ…..ς”, ένα σύνθημα που φώναξαν για πρώτη φορά οπαδοί του ποδοσφαίρου πριν από πολλές εβδομάδες και έκτοτε έγινε πολύ δημοφιλές στην Ουκρανία.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Μόσχας και αρκετοί ρώσοι αξιωματούχοι κάλεσαν τον πρόεδρο της Ουκρανίας να αποπέμψει τον υπουργό Εξωτερικών Ντεστσίτσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ήθελαν να χυθεί αίμα”, λέει ο ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ, για τους διαδηλωτές στο Κίεβο

Ουκρανία: Κατέβασαν τη ρωσική σημαία από την πρεσβεία στο Κίεβο και πέταξαν αυγά

Ουκρανία: Έντονη ανησυχία Μέρκελ και Ολάντ για τις συνεχείς μάχες

49 νεκροί από την κατάρριψη μεταγωγικού στην Ουκρανία – ΒΙΝΤΕΟ

Ουκρανία: Κατέρριψαν μεταγωγικό αεροσκάφος- ΒΙΝΤΕΟ

Σε επιφυλακή αεροπλανοφόρο για χτυπήματα στο Ιράκ

Ουκρανικά τεθωρακισμένα παραβίασαν τα σύνορα της Ρωσίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1