Κόσμος

Δικαστήριο του Σιάτλ οριστικοποίησε το διαζύγιο του ζεύγους Τζεφ και Μακένζι Μπέζος

Διαζευγμένος και με την βούλα είναι ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η πρώην σύζυγός του θα δώσει τη μισή από την περιουσία της σε φιλανθρωπίες,

Το διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon.com Inc Τζεφ Μπέζος από τη σύζυγό του, τη Μακένζι Μπέζος, ύστερα από 25 χρόνια γάμου, οριστικοποιήθηκε χθες από δικαστή της περιοχής του Σιάτλ, ανοίγοντας τον δρόμο προκειμένου εκείνη να λάβει μετοχές της Amazon αξίας 38,3 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg (https://bloom.bg/2NBemcm).

Τον Απρίλιο, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου στον κόσμο ανέφερε σε ενημερωτικό δελτίο της προς το χρηματιστήριο ότι 19,7 εκατ. μετοχές –ή ποσοστό 4%– θα περάσουν στο όνομα της Μακένζι Μπέζος μετά την έγκριση του διαζυγίου από το δικαστήριο.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον Ιανουάριο μέσω κοινής ανάρτησης στο Twitter ότι σχεδιάζει να χωρίσει. Ο Τζεφ Μπέζος διατηρεί ποσοστό 12% αξίας 114,8 δισεκ. δολαρίων και παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Μακένζι δεσμεύθηκε τον Μάιο να δώσει τη μισή από την περιουσία της σε φιλανθρωπίες, μπαίνοντας στο κλαμπ του “Giving Pledge”, του φιλανθρωπικού οργανισμού που δημιούργησαν ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ και ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς το 2010.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Έλον Μασκ «οχυρώνει» τον Ντόναλντ Τραμπ: Η SpaceX φαβορί για την κατασκευή της αντιπυραυλικής ασπίδας «Χρυσός Θόλος»
Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου σε κοινοπραξία με τις Palantir και Anduril προτείνουν δορυφορικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας με συνδρομητικό μοντέλο, αναφέρει το Reuters
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλον Μασκ