Site icon NewsIT

Δικάζεται σήμερα ο δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ – Τελευταίο αντίο στην γενέτειρά του στο Χιούστον

08.06.2020 | 12:23
Δικάζεται σήμερα ο δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ – Τελευταίο αντίο στην γενέτειρά του στο Χιούστον

Former Minneapolis police officer Derek Chauvin poses for an undated booking photograph taken after he was transferred from a county jail to a Minnesota Department of Corrections state facility. Minnesota Department of Corrections/Handout via REUTERS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Σήμερα, είναι η μέρα που θα γίνει η τρίτη κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ στο Χιούστον, την πόλη του μεγάλωσε πριν μετακομίσει στην Μινεάπολη. Σήμερα, είναι και η μέρα που εμφανίζεται ενώπιον των δικαστών ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν ο οποίος δολοφόνησε τον 46χρονο αφροαμερικανό προκαλώντας κύμα οργής σε όλο τον κόσμο.

Ο πρώην αστυνομικός, Ντέρεκ Σόβιν είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας δεύτερου βαθμού και η ποινή φυλάκισης φτάνει μέχρι τα 40 χρόνια.

Click4More «Κλαίει» η Μινεάπολη – Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τον Τζορτζ Φλόιντ

Ο Σόβιν είναι επίσης αντιμέτωπος και με άλλες κατηγορίες και εξαρτάται από τον δικαστή αν θα προσμετρηθούν και αυτές στην καταδίκη του.

Οι άλλοι 3 αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, οι Thomas Lane, J. Alexander Kueng και Tou Thao είναι επίσης αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες.

Στο Χιούστον χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν για να τιμήσουν την μνήμη του Φλόιντ. Την Τρίτη θα γίνει η ταφή του στο Πέρλαντ ένα προάστιο του Χιούστον. Ο Φλόιντ σύμφωνα με το CNN θα ταφεί δίπλα στην μητέρα του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version