Site icon NewsIT

Δίκη Πιστόριους: Τα ουρλιαχτά της Ρίβα ήταν τόσο δυνατά όσο ο ήχος αεροπλάνου

01.07.2014 | 15:58
Δίκη Πιστόριους: Τα ουρλιαχτά της Ρίβα ήταν τόσο δυνατά όσο ο ήχος αεροπλάνου

Ο καθηγητής ακουστικής, Ivan Lin, και ο μάνατζερ του Όσκαρ Πιστόριους, Petrus van Zyl, κατέθεσαν κατά τη σημερινή ημέρα της δίκης του παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, τη νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου 2013. 

Όπως ανέφερε ο ειδικός μάρτυρας, Ivan Lin, οι κραυγές που έβγαλε η Στέενκαμπ τη νύχτα της δολοφινίας της έφτασαν την ισχύ ηχου που κάνει ένα αεροπλάνο.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει, με δεδομένο ότι τέσσερις διαφορετικοί μάρτυρες, όλοι γείτονες του Πιστόριους, κατέθεσαν ότι άκουσαν τις κραυγές της, όμως τα σπίτια τους βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων από τη βίλα του Παραολυμπιονίκη.

Ο Πιστόριους υποστηρίζει πως η Ρίβα δεν ούρλιαξε πριν την πυροβολήσει, ενώ οι ιατροδικαστές είπαν πως αποκλείεται να μπορούσε να ουρλιάξει αφού δέχτηκε τους πυροβολισμούς. Επιπλέον, η μεγάλη απόσταση των γειτονικών σπιτιών με αυτό του Πιστόριους, οδήγησε το δικαστήριο στην κλήση του ειδικού καθηγητή, από τον οποίο ζητήθηκε να αποσαφηνίσει εάν οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν αν το ουρλιαχτό που άκουσαν ήταν από άντρα ή από γυναίκα.

Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα, όσο και αν πιέστηκε από τον εισαγγελέα, ο καθηγητής Lin δεν το απάντησε με βεβαιότητα. Αν και η άποψή του είναι πως είναι πολύ δύσκολο η γυναίκα να έβγαλε τέτοια δυνατή κραυγή ώστε να την ακούσουν οι γείτονες, εν τούτοις απέφυγε να το υποστηρίξει 100% και να τους αποκαλέσει «ψεύτες», όπως επανηλειμμένως του ζήτησε ο εισαγγελέας.

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του Πιστόριους, τόνισε ότι ο πελάτης του είχε εμμονή με την ασφάλεια και η σχέση του με την Στέενκαμπ ήταν πολύ τρυφερή. Επιπλέον αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εις βάρος του πελάτη του, σχετικά με την επιθετική του συμπεριφορά, υποστηρίζοντας ότι τον είχε δει θυμωμένο, μόνο μια φορά, για κάποιες ερωτήσεις δημοσιογράφων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ειδικοί αποφάσισαν: Ο Πιστόριους είχε σώας τας φρένας όταν σκότωσε τη Στέενκαμπ

30 μέρες σε ψυχιατρική κλινική ο Πιστόριους

Αποκαλυπτική κατάθεση της ψυχιάτρου του Πιστόριους: “Πάσχει από αγχώδη διαταραχή”

Ο Πιστόριους ούρλιαζε, φώναζε και προσευχόταν μόλις σκότωσε τη Ρίβα – Η κατάθεση του ανθρώπου που έφτασε πρώτος στον τόπο του εγκλήματος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version