Site icon NewsIT

Δήλωνε υποταγή στον ISIS στο Facebook ενώ θέριζαν ψυχές στην Καλιφόρνια

04.12.2015 | 18:09
Δήλωνε υποταγή στον ISIS στο Facebook ενώ θέριζαν ψυχές στην Καλιφόρνια

Σοκαριστικά στοιχεία δίνουν οι αρχές για τους δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια. Ενώ η επίθεση βρισκόταν σε εξέλιξη, η Tashfeen Malik ανέβασε μήνυμα στο Facebook, δηλώνοντας όρκο υποταγής στον ηγέτη των τζιχαντιστών Abu Bakr al-Baghdadi.

Το μήνυμα, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ, ανέβασε σε λογαριασμό με διαφορετικό όνομα. Οι αρχές ωστόσο δεν εξήγησαν πώς ήξεραν ότι η Tashfeen Malik έκανε την ανάρτηση. Η οικογένεια του Syed Rizwan Farook δήλωσε πως δεν είχε ιδέα γιατί το ζευγάρι σκότωσε 14 συναδέλφους του προτού πέσουν νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Οι δικηγόροι της οικογένειας δήλωσαν πως δεν ήξεραν ότι είχε αυτοσχέδιο εργαστήριο βόμβας στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη γυναίκα του, την 6 μηνών κορούλα τους και τη μητέρα του. Δεν είχε ιδέα πως είχε ριζοσπαστικοποιηθεί. “Απλώς δεν βγάζει νόημα να μπορούν να ενεργούν σαν Bonnie και Clyde”, σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Farook. “Είναι γελοίο”, υπογράμμισε ο David S. Chesley.

“Δεν είναι ότι αρνούνται πως διέπραξαν τη σφαγή. Είναι συγκλονισμένοι, μετανιωμένοι και θλιμμένοι. Δεν άφησαν μανιφέστο, ενώ τα σχετικά καινούρια κινητά τους βρέθηκαν σπασμένα σε κάδο απορριμάτων κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Κανείς δεν είχε ιδέα γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει να ενεργήσουν με αυτό τον τρόπο”.

Οι αξιωματικοί εικάζουν ότι η ριζοσπαστικοποίηση του Farook μπορεί να ήταν ένας από τους λόγους της σφαγής. Η επίθεση μπορεί παράλληλα μπορεί να απορρέει και από τις εντάσεις στον χώρο της δουλειάς του. Δεν μπορούν πάντως να χαρακτηρίσουν το μακελειό τρομοκρατική επίθεση.

Πηγή: CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version