Site icon NewsIT

Δημοψήφισμα – Βρετανία: «Η κληρονομία του Κάμερον είναι πως διέλυσε δυο Ενώσεις»

24.06.2016 | 09:17
Δημοψήφισμα – Βρετανία: «Η κληρονομία του Κάμερον είναι πως διέλυσε δυο Ενώσεις»

Η Βρετανία αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζέι Κέι Ρόουλινγκ πολύ θα ήθελε τη βοήθεια του... ήρωά της. Αλλά ούτε αυτός δεν μπορεί να τη... σώσει πια. Η διάσημη συγγραφέας tweet-αρε για το brexit ήταν καταπέλτης για τον Ντέιβιντ Κάμερον!

Σχεδόν αμέσως μόλις «κλείδωσε» το Brexit, τόσο η Σκωτία όσο και η Βόρεια Ιρλανδία, που ψήφισαν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με συντριπτικά ποσοστά, έθεσαν θέμα δημοψηφίσματος για την απόσχισή τους.

Και ίσως τελικά να μην είναι μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση που θα «διαλυθεί» μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Θα είναι και ο Ηνωμένο Βασίλειο. Και όπως έγραψε η Ρόουλιγκ ίσως τελικά αυτή να είναι και η μοναδική κληρονομιά του Κάμερον.

«Η Σκωτία θα αναζητήσει την ανεξαρτησία της τώρα. Η κληρονομιά του Κάμερον θα είναι πως διέλυσε δυο ενώσεις. Τίποτα από τα δυο δεν χρειαζόταν να γίνει» έγραψε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ και αποχαιρετώντας το Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε πως «ποτέ δεν είχα τόση ανάγκη τη μαγεία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version