Κόσμος

Δημοσκοπήσεις τέλος από μεγάλη γαλλική εφημερίδα!

Τέσσερις μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, μία από τις κύριες εφημερίδες της χώρας, η Le Parisien, ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα δημοσιεύει πλέον δημοσκοπήσεις, οι οποίες έχουν δεχτεί πολλές επικρίσεις μετά την αποτυχία τους να προβλέψουν πρόσφατες πολιτικές ανακατατάξεις.

«Είναι μια σκέψη που είχαμε ήδη εδώ και κάποιον καιρό, ιδιαίτερα μετά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ» στις ΗΠΑ, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής σύνταξης του Parisien/Aujourd’hui en France Στεφάν Αλμπουί.
«Ακούμε τις επικρίσεις που διατυπώνονται εις βάρος ημών, των μέσων ενημέρωσης, πως είμαστε αποκομμένοι από μια μορφή της πραγματικότητας. Θα προκρίνουμε τα επιτόπια ρεπορτάζ», δήλωσε.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, η εφημερίδα, η οποία κυκλοφορεί σε περισσότερα από 340.000 φύλλα, δεν παραγγέλνει πλέον δημοσκοπήσεις και σκοπεύει να συνεχίσει αυτό το «διάλειμμα» στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, πρόσθεσε.

Ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουν άλλα μέσα ενημέρωσης.
«Δεν είναι ότι αψηφάμε τους δημοσκόπους, αλλά ένας τρόπος να δουλέψουμε διαφορετικά, τον οποίο θέλουμε να δοκιμάσουμε στη συνέχεια της προεκλογικής εκστρατείας», διαβεβαίωσε ο Στεφάν Αλμπουί.

Οι δημοσκόποι δέχθηκαν πολλές επικρίσεις μετά την απροσδόκητη νίκη στα τέλη Ιουνίου 2016 των υποστηρικτών της εξόδου της βρετανίας από την ΕΕ. Και η πολεμική όσον αφορά τις έρευνες της κοινής γνώμης ανανεώθηκε μετά την εκλογή, τον Νοέμβριο, του αμερικανού λαϊκιστή Ντόναλντ Τραμπ, που σχεδόν όλοι οι ειδικοί προέλεγαν ότι θα ηττηθεί.
Οι γάλλοι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα τέλη Απριλίου και τις αρχές Μαΐου για να εκλέξουν τον πρόεδρό τους, ενώ τον Ιούνιο θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Ο υποψήφιος της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί στις δημοσκοπήσεις, αλλά τον ακολουθεί κατά πόδας η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο Μαρίν Λεπέν. Η αριστερά ξεκινάει κατακερματισμένη, με πολλούς υποψήφιους να έχουν ήδη εκδηλωθεί στις τάξεις της, πριν ακόμη πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιανουαρίου οι προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ