Κόσμος

Διοικητής CIA: Η δυσαρέσκεια στη Ρωσία λόγω του πολέμου δίνει μια ευκαιρία για στρατολόγηση κατασκόπων

Ο διοικητής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, δήλωσε ότι η δυσαρέσκεια στη Ρωσία με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι μια ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά σε κάθε γενιά για τη στρατολόγηση κατασκόπων – και ότι η υπηρεσία του δεν την αφήνει να πάει χαμένη.

“Η δυσαρέσκεια με τον πόλεμο θα συνεχίσει να ροκανίζει τη ρωσική ηγεσία υπό το σταθερό καθεστώς της κρατικής προπαγάνδας και την καταστολή που ασκείται”, δήλωσε ο Μπερνς, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, σε διάλεξη στο βρετανικό Ίδρυμα Ditchley στο Οξφορντσάιρ της Αγγλίας.

Αυτή η δυσαρέσκεια δημιουργεί μια ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά σε κάθε γενιά για εμάς στη CIA – στον πυρήνα μας. Δεν την αφήνουμε να πάει χαμένη“.

Σε σχέση με την Κίνα, ο Μπερνς δήλωσε ότι η αποσύνδεση από την Κίνα θα ήταν ανόητη δεδομένης της βαθιάς οικονομικής αλληλεξάρτησης, ως εκ τούτου οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να προσπαθήσουν να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

“Η Κίνα είναι η μόνη χώρα, η οποία έχει ταυτόχρονα την πρόθεση να αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη και, όλο και περισσότερο, την οικονομική, τη διπλωματική, τη στρατιωτική και την τεχνολογική δύναμη να το κάνει”, τόνισε ο Μπερνς.

“Στον σημερινό κόσμο, καμία χώρα δεν θέλει να βρεθεί στο έλεος του ‘καρτέλ του ενός’ για τα κρίσιμα ορυκτά και τις τεχνολογίες”, υπογράμμισε. “Η απάντηση σε αυτό δεν είναι να αποσυνδεθούμε από μια οικονομία όπως αυτή της Κίνας, κάτι που θα ήταν ανόητο, αλλά να μειώσουμε λογικά τον κίνδυνο και να διαφοροποιηθούμε εξασφαλίζοντας ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού, προστατεύοντας το τεχνολογικό μας πλεονέκτημα και επενδύοντας στη βιομηχανική ικανότητα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτός είναι ο λιτός τάφος του Πάπα Φραγκίσκου στη Σάντα Μαρία Ματζόρε - Χιλιάδες πιστοί συρρέουν από το πρωί
Ο τάφος του γράφει μόνο μία λέξη, το όνομά του: «Φραγκίσκος» - Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου 13
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ: «Νεκροί και δεκάδες τραυματίες» - Άνθρωποι εκσφενδονίζονταν στον αέρα
Σε βίντεο που ανέβηκε στο Χ φαίνεται ένας άνδρας, που εικάζεται ότι είναι οδηγός, να βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και να ζητά συγγνώμη
Ένα μαύρο SUV έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ 8
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα