Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Δολοφονία ο θάνατος του Κερτ Κομπέιν; Τι δείχνει νέα έρευνα (VIDEO)

Δολοφονία ο θάνατος του Κερτ Κομπέιν; Τι δείχνει νέα έρευνα (VIDEO)

Ο θάνατός του είναι από την πρώτη στιγμή κριθεί αυτοκτονία. Είναι όμως δυνατόν ο Κερτ Κομπέιν, είδωλο για εκατομμύρια θαυμαστές των Νιρβάνα, να δολοφονήθηκε; Μια ένα έρευνα έρχεται να ανατρέψει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Ήταν 5 Απριλίου 1994 όταν ο τραγουδιστής των Νιρβάνα Κερτ Κομπέιν αποφάσιζε να βάλει τέλος στη ζωή του και με μια καραμπίνα να αυτοπυροβοληθεί και να αυτοκτονήσει μέσα στο σπίτι του, κοντά στη λίμνη Ουάσινγκτον στο Σιάτλ. Μια αυτοκτονία που συγκλόνισε τον κόσμο της μουσικής και όχι μόνο.

Σχεδόν 22 χρόνια μετά, όμως, ένα νέο ντοκιμαντέρ για το θάνατο του Κερτ Κομπέιν έρχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε και φτάνει μέχρι το σημείο να υπονοήσει πως ο τραγουδιστής των Νιρβάνα δεν αυτοκτόνησε αλλά ίσως να δολοφονήθηκε και πως το σημείωμα αυτοκτονίας που βρέθηκε, ίσως να ήταν πλαστό!

Η Mail Online δημοσιεύει αποκλειστικά μέρος του ντοκιμαντέρ Soaked In Bleach του Μπέντζαμιν Στάτλερ. Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στον πρώην αρχηγό της αστυνομίας του Σιάτλ Νορμ Στάμπερ, επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Σιάτλ από το 1994 έως το 2000, ο οποίος υποστηρίζει ότι η έρευνα για το θάνατο του Κομπέιν πρέπει να ανοίξει ξανά.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Στέτλερ παρουσιάζει την άποψη του ιδιωτικού ντετέκτιβ Τομ Γκραντ, τον οποίο είχε προσλάβει η σύζυγος του Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λαβ για να βρει τον τραγουδιστή των Νιρβάνα, μόλις λίγες μέρες πριν βρεθεί νεκρός. Μάλιστα, η Χάιντι Χάρελσον, ειδική γραφολόγος, ρίχνει το φταίξιμο στην Κόρτνεϊ Λαβ, η οποία κράτησε σε θυρίδα το σημείωμα αυτοκτονίας του Κομπέιν. Όπως υποστηρίζει η Χάρελσον, στην τσάντα της Λαβ βρέθηκε χαρτί εργασίας, το οποίο είχε πάνω του γραμμένα διαφορετικά γράμματα, τα οποία τέθηκαν σε σύγκριση με το σημείωμα αυτοκτονίας.

Το χαρτί που βρέθηκε στα πράγματα της Κόρτνεϊ Λαβ περιέχει συνδυασμούς γραμμάτων που υπάρχουν και στο κάτω μέρος του σημειώματος αυτοκτονίας του Κομπέιν. “Είναι πιθανό κάποιος άλλος, με κάποιες ικανότητες, θα μπορούσε πράγματι να μιμηθεί τον τρόπο γραφής του, ειδικά αυτές τις τελευταίες στιγμές του”, λέει η Χάρελσον.

Και η γλωσσολόγος Κάρολ Τσάσκι όμως θεωρεί πως και το αρχικό μέρος του σημειώματος αυτοκτονίας μοιάζει να είναι γραμμένο με διαφορετικό γραφικό χαρακτήρα αλλά και με διαφορετικό, γλωσσολογικά, στυλ από εκείνο στις τελευταίες τέσσερις γραμμές. Το κυρίως μέρος του σημειώματος, που απευθύνεται στον φανταστικό φίλο του Κομπέιν από την παιδική του ηλικία τον Μπόντα, αναφέρεται στη σχέση του με τη μουσική και μόνο ένα μικρό κομμάτι, οι επίμαχες τέσσερις τελευταίες γραμμές, αναφέρονται στη σχέση με την οικογένειά του, ειδικά με την Κόρτνεϊ Λαβ και την κόρη του Φράνσις Μπιν. Σύμφωνα με την Τσάσκι “ύποπτο” είναι και το γεγονός πως υπάρχουν φράσεις – στερεότυπα, που κανείς περιμένει να δει σε σημειώματα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Τομ Γκραντ, το γράμμα μοιάζει περισσότερο με ένα σημείωμα όπου ο Κομπέιν ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει τη Λαβ και τη μουσική βιομηχανία και όχι σαν σημείωμα αυτοκτονίας. Και εκτιμά πως οι τέσσερις τελευταίες γραμμές, που δείχνουν τάση αυτοκτονίας, έχουν προστεθεί αργότερα από κάποιον άλλο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ανάλογες εικασίες για τη σχέση της Κόρτνεϊ Λαβ με το θάνατο του Κομπέιν. Το ίδιο είναι κάνει το ντοκιμαντέρ του 1998 Κερτ και Κόρτνεϊ από τον Νικ Μπρουμφιλντ. Ποτέ όμως δεν έχει υπάρξει απόδειξη πως η τραγουδίστρια είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με το θάνατο του συζύγου της.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε