Κόσμος

Δολοφόνησαν τον δικαστή που καταδίκασε τον Σαντάμ Χουσεΐν

Ο δικαστής που καταδίκασε σε θάνατο τον πρώην πρόεδρο του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, συνελήφθη από αντάρτες του ISIS και εκτελέστηκε.

Ο Raouf Abdul Rahman, ο άνθρωπος που το 2006 καταδίκασε τον Σαντάμ σε θάνατο δια απαγχονισμού, δολοφονήθηκε από τους αντάρτες ως εκδίκηση για το θάνατο του δικτάτορα του Ιράκ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο Rahman φαίνεται πως ήξερε την τύχη που τον περίμενε και επιχείρησε να διαφύγει από τη Βαγδάτη ντυμένος χορευτής!

Αν και ο θάνατός του δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ιρακινή κυβέρνηση, αξιωματούχοι δεν έχουν διαψεύσει τις αναφορές πως “συνελήφθη” από τους αντάρτες την περασμένη εβδομάδα γράφει η Daily Mail.

Την είδηση για την απαγωγή του Rahman και την καταδίκη του σε θάνατο “μετέδωσε” μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο Ιορδανός βουλευτής Khalil Attieh.
Ο Ιορδανός πολιτικός ήταν εκείνος που αποκάλυψε την αποτυχημένη προσπάθεια του Ιρακινού δικαστή να φύγει από τη Βαγδάτη ντυμένος με το κοστούμι ενός χορευτή.

Ο Rahman ανέλαβε την εκδίκαση της υπόθεσης Χουσεΐν τον Ιανουάριο του 2006, διαδεχόμενος τον Rizgar Amin, που χαρακτηρίστηκε πολύ… επιεικής.
Όμως ο Rahman θεωρήθηκε προκατειλημμένος γιατί η γενέτειρά του, Χαλαμπίγια, δέχτηκε επίθεση με χημικά το 1988, μια επίθεση που φέρεται να διέταξε ο Σαντάμ.

Πολλοί συγγενείς του Rahman ήταν ανάμεσα στους 5000 νεκρούς από την επίθεση αυτή, ενώ ο δικαστής φέρεται να είχε συλληφθεί και να είχε βασανιστεί στη 10ετία του 1980 από τους άνδρες της μυστικής υπηρεσίας του Σαντάμ.

Τον Μάρτιο του 2007, ο δικαστής Rahman φέρεται να είχε καταθέσει αίτηση για άσυλο στη Βρετανία, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του, μαζί με την οικογένειά του. Ο Rahman είχε δηλώσει πως φοβόταν για τη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν χρήματα στο Δημόσιο – Πως θα διαμορφώνονται οι μισθοί

Σκάνδαλο με “στημένα” ματς της Γκάνα (VIDEO)

Ιράκ: Οι ισλαμιστές αντάρτες του ΙΚΙΛ γκρεμίζουν αγάλματα και τάφους στη Μοσούλη – Δείτε βίντεο

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ – Τζιχαντιστές εκτελούν Ιρακινούς στρατιώτες

Οι Γερμανικές εταιρείες εγκαταλείπουν λόγω φόβου το Ιράκ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δεν θέλουμε πόλεμο με την Κίνα» λέει ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – «Ο στρατός τους έχει πολύ μεγάλη παρουσία στο δυτικό ημισφαίριο»
«Θα επιδείξουμε αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές του Πεκίνου», προειδοποίησε, παράλληλα, ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Pete Hegseth
Βασιλιάς Κάρολος στο ιταλικό Κοινοβούλιο: Η ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται δεδομένη
Ο Κάρολος θέλησε να μιλήσει ιταλικά και απευθυνόμενος στους βουλευτές και γερουσιαστές υπογράμμισε με αρκετή δόση χιούμορ ότι «ελπίζει να μην κατέστρεψε τη γλώσσα του Δάντη»
Ο Βασιλιάς Κάρολος μιλά στο ιταλικό κοινοβούλιο