Τετάρτη, 4 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Δραματική προειδοποίηση για το Βέλγιο: Έρχονται δύσκολες εβδομάδες και μήνες

Δραματική προειδοποίηση για το Βέλγιο: Έρχονται δύσκολες εβδομάδες και μήνες

Σε άκρως δραματικούς τόνους, ο άλλοτε εκπρόσωπος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο Βέλγιο, Εμμανουέλ Αντρέ, δεν έκρυψε την ανησυχία του για το τι περιμένει τη χώρα μετά το καλοκαίρι! 

«Γνωρίζουμε ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με την επαφή. Γνωρίζουμε επίσης ότι θα υπάρξει σειρά κυμάτων μετά την επιστροφή από τις διακοπές. Επομένως, αναμένουμε να έχουμε πολλά ζητήματα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού» τόνισε ο Εμμανουέλ Αντρέ, προσθέτοντας ότι στο Βέλγιο (κι όχι μόνο) αναμένονται «δύσκολες εβδομάδες και μήνες».

Click4more Κορονοϊός: Νέα αυστηρότερα μέτρα στο Βέλγιο – Αύξηση 70% στα κρούσματα

Μιλώντας στη βελγική τηλεόραση rtbf για την περίπτωση της Αμβέρσας, όπου παρουσιάστηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 500%, ο Αντρέ ανέφερε ότι «αυτό που λείπει από τα μέτρα στην Αμβέρσα, είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών».

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 23.30 μέχρι τις 6 το πρωί. 

Παράλληλα, ο πρώην εκπρόσωπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID, υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφευχθεί «να εξαπλωθεί το φαινόμενο της Αμβέρσας στο σύνολο της χώρας, ή σε γειτονικές χώρες. Τις άλλες εστίες που θα εμφανιστούν, πρέπει να τις περιορίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις