Site icon NewsIT

Δύσπιστοι οι Σλοβένοι προς την κυβέρνηση και τα νέα μέτρα

03.06.2013 | 22:30
Δύσπιστοι οι Σλοβένοι προς την κυβέρνηση και τα νέα μέτρα

Η κοινή γνώμη στη Σλοβενία τρέφει αμφιβολίες για την ικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα σχεδιαζόμενα μέτρα, με στόχο τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και μόνον ένας στους τρεις πολίτες πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πακέτο μέτρων, όπως υποσχέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας “Ντέλο” της Λιουμπλιάνας που δείχνει επίσης ότι η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της σλοβενικής κυβέρνησης παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με τις πολιτικές προτιμήσεις και την ηλικία των ερωτηθέντων.

Η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει είναι πιο ισχυρή μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματος “Θετική Σλοβενία” που είναι επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού (ποσοστό 74%) και μεταξύ των συνταξιούχων ποσοστό (41%).

Από την άλλη πλευρά, το 77% των υποστηρικτών του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα που σχεδίασε. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι επίσης ισχυρή μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς σε ποσοστό 72% οι νέοι ηλικίας 26-35 ετών θεωρούν ότι τα μέτρα δεν θα εκπληρωθούν.

Το 70% των ερωτηθέντων εγκρίνει επίσης τα μέτρα που πρότεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σένκο Πλίτσανιτς για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος και το 14% τα αποδοκιμάζει.

Η έρευνα δείχνει ότι το 68% των Σλοβένων δεν πιστεύει ότι η έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής που έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γειτονική χώρα απειλείται με κούρεμα καταθέσεων και ειρωνεύεται την Ελλάδα

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τη Σλοβενία

Νέα μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων στη Σλοβενία

Eurogroup: 7,5 δις στην Ελλάδα – ”Σκάνε” οι σλοβενικές τράπεζες;

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version